Червеното ви прави по-привлекателни

26 юли 2019 г., 21:22
678

Ново изследване показва, че носенето на червен цвят ви прави по-привлекателни за другия пол. Снимка: Kl Petro / Shutterstock

Ново изследване показва, че носенето на червен цвят ви прави по-привлекателни за другия пол, и това се отнася както за мъжете, така и за жените. Когато мъжете го носят, това изпраща сигнал за статус и доминиране на другия пол.

Когато го носят жените, червеното тяхната привлекателност за мъжете получава по-дълбоки биологични корени.

“Резултатите от нашето изследване показват паралел в начините, по който хората и други примати реагират на червено. Това потвърждава, че мъжете реагират досущ като животните в сексуалната област.”, обясняват учените, провели изследването.

При един от тестовете на мъжете са били показвани снимки на жени в ризи, които са били оцветени или в синьо или в червено. След това мъжете са били попитани колко красива смятат, че е жената.

Тест след тест една и съща жена, която е била облечена в червено, е била определяна като по-привлекателна и сексуално желана.

При друг тест е било установено, че мъжете, които са носели червено, също са били по-сексуално привлекателни за жените вероятно по сходен психологически механизъм.

Psy Blog

Ключови думи:
Коментари