За онези от вас, които са избрали да прекарат отпуската си през септември, сме подбрали следните практични – и вкусни! - хитрости, които ще ви улеснят живота:

1. Стилни плодчета

Супер идея за мързеливите летни вечери на терасата или на двора под асмата. Защо да пускате в питието си винаги скучните ледени кубчета? Вместо това охладете във фризери гроздови зърна или други малки плодчета. Те не само изглеждат превъзходно, но придават и чудесен вкус!

2. Практична окачалка за слънчеви очила

Кой е най-важният летен аксесоар? Слънчевите очила, разбира се! Имате няколко модела, но не знаете къде да подредите колекцията си, за да не стане хаос? Никакъв проблем. Просто ги окачете на телена закачалка за дрехи. Така дръжките им няма да се заплитат и ще изглеждат стилно и прегледно.

3. Вкусно айскафе

Има кафе-бонбони, кафе-шоколад, а сега и ледено кафе за домашно приготовление. Просто и вкусно: просто сипете кафето във формички за лед, замразете, изчакайте и се наслаждавайте!

4. Изобретателна защита срещу оси

Ах, тези досадни оси! Непрекъснато ни атакуват, когато искаме да се отпуснем сред природата. Нямате желание преди всяка глътка от питието си да проверявате дали в чашата ви не се крие някоя от подлите твари? Тогава ви препоръчваме следното: изрежете дупка в хартиена формичка за мъфини, покрийте чашата с нея, промушете сламката през дупката и сърбайте спокойно. Наздраве!

5. Охлаждане в последната минута

Приятелите ви ще пристигнат всеки момент, а бирата още не е охладена? Следната хитрост ще ви помогне да спасите положението: просто увийте бутилките в мокра кухненска хартия и ги пъхнете във фризера.

6. Практична защита за смартфона

Непрекъснато са ни под ръка, непрекъснато са в употреба: нашите мобилни телефони. Но точно през лятото пясъкът и водата могат да повредят малкия ви универсален помощник. За да издържи невредим посещението на плажа, пъхнете го в обикновено найлоново пликче и го пристегнете здраво с ластиче. Така хем ще предпазите телефона от евентуални щети, хем пак ще можете да го използвате.

7. Красив моден трик

Момичета, да си остане между нас: коя от вас не се е натъквала на досадния проблем презрамките на сутиена й да се виждат, когато облича потник? Не е много представително. Но и за това има решение: нужен ви е само обикновен кламер. Стегнете с него презрамките на сутиена на гърба и ето че станаха невидими! Мечта!

8. Щадящ нервите начин за пиене от кен

Когато пиете газирана напитка от кенче, сламката се клатушка като полудяла нагоре-надолу, а в най-лошия случай дори изскача навън. Но фиксирайте ли я в отвора на езичето на капачката, няма да помръдне от мястото си.

9. Кремообразен сладолед.

Отворим ли веднъж опаковката на сладоледа, по нея бързо се образуват ледени кристали, когато отново я замразим. Ще го предотвратите, ако пъхнете кутията със сладоледа в найлонов плик с цип, преди да го сложите във фризера. Така сладоледеното лакомство ще запази кремообразната си консистенция от първата до последната лъжица.