Ако пътувате често със самолет, със сигурност знаете колко ограничени може да са услугите на борда (особено ако сте икономична класа). Всъщност обаче, нещата не са такива, каквито изглеждат. Особено ако знаете за какво точно да попитате. Налични са множество безплатни екстри, с които можете да направите полета си по-приятен.

Обиколка в кабината на пилота

С дете сте? Пилотът може и да се съгласи да ви разведе из кабината и да ви покаже всички интересни неща напълно безплатно. Просто в края на полета, попитайте.

Второ блюдо храна

Полетът, на който сте, включва безплатна порция храна? Чудесно – попитайте за допълнително. Винаги има някой, на който не му е до ядене и екипажът може да ви предостави неговият сандвич или кроасан. Особено ако е нощен полет. Тогава повечето пътници спят и не пипат предоставената им храна.

Да ви намерят лекар

Ако на някой пътник му прилошее и има спешна нужда от медицинска помощ, може да помоли екипажа да потърси лекар на борда. Това ще бъде обявено на високоговорителя. Ако пък сте вие лекар и го обявите в началото, ще получите безплатна храна и напитка.

Хапчета

Боли ви глава, зъб или нещо подобно? Екипажът разполага със специална медицинска чантичка, пълна с всякакви обезболяващи. Те са длъжни да ви предоставят, каквото ви трябва.

Санитарни кърпички

Едва ли е тайна за някого, че всичко, което пипате на борда, е мръсно. Дръжки, седалки, копчета, каквото се сетите. Ако искате да почистите повърхностите, които ще пипате, помолете за кърпички. Стюардесите обикновено имат.

Вижте още на страниците на Мениджър Нюз.