1. Правило на огледалото.

Хората, които ме заобикалят, са моите огледала, отразяващи чертите ми, които често не мога да разпозная в себе си.

Например ако някой се държи грубо с мен, това означава, че самият аз го искам или поне несъзнателно допускам такова поведение.

Ако често ставам жертва на измама, това е знак, че съм твърде доверчив човек. Така че мога да се ядосвам само на себе си.

2. Правило на избора.

Осъзнавам, че всичко, което се случва в живота ми, е резултат от моя личен избор. И ако сега разговарям със скучен човек, не означава ли това, че самият аз съм такъв?

Няма лоши хора, има само нещастни хора. Ако страдам, защото разговарям с тях, то е, защото така искам. Така че няма смисъл да се преструвам. Аз съм отговорен за всичко, което ми се случва.

Хората са творци на собствената си съдба.

3. Правило за грешките.

Признавам, че редовно допускам грешки. Осъзнавам, че моите мнения и действия могат да бъдат погрешни. Истинският свят не е черно-бял и аз далеч не съм съвършен.

Обикновен човек съм, който от време на време може да допуска грешки. Най-важното е да мога да осъзная допуснатата грешка и да я поправя навреме.

4. Правило на реципрочността.

Аз имам точно това, от което се нуждая и което заслужавам. Независимо дали става въпрос за взаимоотношенията с другите, кариерата или финансите. Ако не зная как да обичам някого на 100%, глупаво е да очаквам той да ме обича истински в замяна.

Следователно всичките ми оплаквания са безсмислени. Но аз реша да се променя, хората около мен също се променят към по-добро.

5. Правило на зависимостта.

Никой не ми дължи нищо. Помагам на всеки, на когото мога, и не очаквам нищо в замяна. И това ме прави щастлив човек.

За да станете добър, първо трябва да придобиете вътрешна сила. За да придобиете вътрешна сила, трябва да започнете да вярвате, че можете да направите всичко. И аз вярвам в това! Но също така трябва да се научиш да отговаряш с "Не!", ако се наложи!"

6. Правило на присъствието.

Аз съществувам тук и сега. Миналото е зад гърба ми, защото всеки момент, който живея, е настояще. Бъдещето също не е тук, тъй като то все още не е дошло.

Живеенето в миналото може да предизвика депресия, а занимаването с бъдещето - до тревога и безпокойство.

Докато живея в настоящето, аз съм реален, аз съществувам. Именно там е истинското щастие.

7. Правило на оптимизма.

Докато се оплаквам от живота, той минава покрай мен и аз дори не го забелязвам.

Очите ми виждат, краката ми ходят, ушите ми чуват, сърцето ми бие, душата ми се радва. Моята физическа форма са лъчите на слънцето, гората и реката. Ако вървя напред, вятърът гали кожата ми - и аз чувствам, че живея.

Ако само гледам телевизионни сериали, докато лежа в леглото, и чатя в интернет, не съм в този свят, а в паралелен.

Източник: cluber.com.ua