Чудили ли сте се как да се филтрира вода, как да се предпазите от комари или как да си направите соларна микровълнова? Тези съвети може да ви спасят живота ви един ден.

1. Нужна ви е малко повече светлина, а една свещ няма да ви свърши работа? Вземете кутийка от безалкохолно и разрежете, за да разтворите двете страни, така че да ги разгънете настрани. Поставете свещта в кутията. Това ще се отрази светлината и ще ви даде някаква прилична защита от стихиите.

2. Ако ви се случи да се окажете без чиста питейна вода, вземете парче плат и 2 контейнера. Сложете мръсната вода в единия контейнер и поставете в него парче плат, което да отвежда в другия. След кратко време водата ще се филтрира. Не забравяйте да я преварите.

3. Искате да си спретнете печка за готвене с минимални усилия? Вземете празна кутия от яйца и сложете въглища в дупките. Затворете, запалете единия ъгъл и се наслаждавайте.

4. Ако комарите станат прекалено досадни, можете да ги отблъснете лесно с помощта на обикновени домашни билки. Тъй като вече имате огън за готвене става, поръсете босилек или пуснете стрък розмарин върху жаравата. Комарите не ги понасят и ще стоят настрана.