За да откраднат нещо от джоба ви, крадците си служат само с 2 пръста. Това е съвсем прост трик, а вие дори няма да забележите – особено на място, където има много хора.

Следните стратегии, които използват крадците, е полезно да знаете, за да бъдете нащрек и да спасите вещите си!

1. Трик „Подръж бебето!“

Ако непознат ви помоли да подържите бебето му, имайте едно наум. Твърде вероятно е това да е трик, за да открадне нещо ваше. След като ви подаде бебето, може да направи така, че да изглежда сякаш бебето пада. Докато се мъчите да помогнете, крадецът отмъква с лекота неща от джоба или чантата ви.

2. Трик „В метрото“

Тази ситуация може да възникне само на претъпкано от хора място. А какво по-подходящо от градския транспорт или метрото! Крадците са в състояние да вземат нещо от джоба ви, без изобщо да се усетите. Използват два пръста във формата на V, които се пъхват изкусно и ловко в джоба ви. След това е блъскат в човека, когото обират, с коляно или дупе, за да измъкнат хванатото. Вероятността да се усетите какво става е нищожна.

3. Трик „Лист хартия“

Това се случва доста често, този трик е стар колкото света. Представете си, че седите в кафене. Телефонът ви е на масата пред вас. Непознат се приближава и ви подава или оставя на масата лист хартия, на който пише, че е в неравностойно положение например и му трябват пари. Докато взима обратно листа си, е много вероятно заедно с него да си вземе и телефона ви.

4. Трик „Супермаркет“

Непознат се приближава до вас в супермаркета, за да ви помоли да му помогнете да намери определен продукт. Докато жертвата (вие) му помага, чантата му, портмонето или якето е в пазарската количка. През това време съучастник отмъква количката.

5. Трик „Счупена камера“

Популярна стратегия на крадеца е да ви помоли да го снимате. Докато го снимате, осъзнавате, че камерата на телефона е счупена и го връщате. И точно в този момент проблемът започва. Собственикът на устройството се разгневява и започва да ви обвинява. Стига се дотам, че настоява да му платите щетите, защото твърди, че вие сте счупили камерата.

6. Трик „Селфи“

Да си турист е забавно, но често туристите стават жертва на джебчийство или други измами. Например можете да се озовете заобиколени от група, която си прави селфи. Доста подозрително, нали? В суматохата е много лесно някой да открадне нещо от джоба или чантата ви, без да забележите.

7. Трикът „Крадецът вика: Дръжте крадеца!“

Още една ситуация, която е популярна на места с много хора. Някой започва да вика: „Крадец!“ В този миг започвате да проверявате джобовете и чантата си. Така истинският крадец разбира къде държите портфейла си например или телефона. Вероятно ще установите, че всичко си е на мястото, но не за дълго.

Bright Side