В нашето забързано време често забравяме да следваме интуицията си. При това тя е истински дар и понякога се оказва по-ценна от разума. С подходяща тренировка може да се научите да разбирате по-добре вътрешния си глас и да му се доверявате.  

Думата „интуиция“ произлиза от латински и означава нещо като „вглеждам се вътре“ или „разсъждавам“. Зад нея се крие дарбата да вземаш правилното решение – дори когато не можеш да го обосновеш. По този показател интуицията превъзхожда разума, който се нуждае от обяснение за всичко. Следователно да следваме интуицията си означава също да вършим неща, които логическото ни мислене е неспособно да обхване. Докато разумът се нуждае от много по-дълго време, за да обработи дадена информация, то интуицията се обажда за частица от секундата -  проблясък на съзнанието в буквални смисъл на думата.

Хубаво е, че има много полезни упражнения, с чиято помощ да се научим да долавяме по-ясно гласа на сърцето и да му се доверяваме.

7 прости упражнения за интуицията

Успокояване

Силата се крие в тишината. Ако искаме да се свържем с интуицията си, трябва да потърсим умишлено спокойствие и уединение.

Интуитивно писане

Когато сте изправени пред важно решение, вземете лист и молив и започнете да пишете. Ще се изненадате колко интересни отговори ще се излеят върху хартията.

Вживяване в себе си

За да чуете интуицията си, е важно да имате дълбока връзка с чувствата си. Когато ви връхлети силна емоция, вглъбете се в себе си, за да я доловите ясно.