Ако искате да направите големи промени в живота си и да постигнете целите, които сте си поставили, трябва да осъзнаете значимостта на малките детайли.

Все пак всяко пътуване се състои от множество малки стъпки. От Inc споделят 7  малки, но полезни навика, които ще ви помогнат по пътя към щастието и личния прогрес.

1. Станете от леглото, когато сте предвидили, че ще станете.

Настройването на алармата е само първата стъпка. Истинското постижение е да станем в момента, в който тя започне да звъни. Когато подготвите алармата, вечерта преди да станете, вие отправяте обещание. Ако след това решите да игнорирате алармата, започвате деня си по негативен начин, избирайки да нарушите обещанието, което сами сте дали на себе си.  Основната цел тук не е да станете навреме. Важното в случая е да създадете навика да правите нещата, които сте казали, че ще направите. Да започнете да спазвате всичките си обещания.

2. Записвайте по 10 идеи на ден.

Носете дневник, тефтерче или използвайте мобилно приложение, за да записвате интересни идеи, които ви хрумват през деня. Има нещо в пренасянето на идеята на физически носител, което кара мозъка ви да се чувства по начин, аналогичен на този, когато идеята се реализира.

3. Не пропускайте закуска, обяд или вечеря.

Винаги има време да хапнете. Ако по някаква причина сте стигнали до там, че да не може да откриете свободно време за обяд, значи животът ви е крайно небалансиран и ви предстоят много по-големи проблеми. Здравето ви е на първо място. Ако не му обръщате внимание, ще дойде момент, в който ще се изправите пред сериозни неприятности, стараейки се да ограничите нанесените щети.  Много по-лесно е да вземете превантивни мерки, като просто спазвате нормален график на хранене.