Неслучайно в източните страни живеят най-много дълголетници. Това са хора, които се славят с мъдрост, скромност и чистота на помислите. Не е измислица    , че здравето на организма ни зависи от здравето на душата и ума. Ако душата ни е спокойна, ако умът ни е бистър, ако сърцето ни е свободно, и тялото ще бъде здраво.

Ето кои са основните 7 правила за чистота на душата, съвестта и ума, идващи от Изтока:

1. „Чистота на ръцете “ – да не вземаме нищо излишно и нищо чуждо. Ако всички пари или част от тях не са били предназначени за вас или сте ги придобили с измама, те ще станат причина за появата на паразити в тялото ви и проблеми в живота ви. Предоставяйте част от доходите си на хора в нужда.

2. „Чистота на ушите“ – да не се вслушваме в думите на изплашени, озлобени и суетни хора. Предпазвайте слуха си от сквернословия, ругатни, сплетни, клюки и безсмислени разговори.

3. „Чистота на очите“ – да не замърсяваме зрението си със завист и със стремеж да придобиете това, с което вече се е сдобил ближният ви. Не наблюдавайте сцени на насилие и жестокост. Поддържайте чист своя взор, като наблюдавате съвършенството и великолепието на света.

4. „Чистота на устата“ – да се пазим от излишно многословие и нецензурен език. Злите нотки в речта ви могат да замърсят силно тялото и живота ви. Помнете, че мълчанието може да бъде злато.

5. „Чистота на тялото и на дрехите“ – да поддържаме тялото и дрехите си чисти. Грижете се за външния си вид така, че да ви е приятно да се гледате.

6. „Чистота на мислите” – да се освободим от негативизма и лошите помисли. Спрете да се самосъжалявате. Не се самообвинявайте и не се самонаказвайте. Насърчавайте себе си за светли начинания. Освободете място за позитивните и съзидателни идеи.

7. „Чистота на душата и на сърцето” – да се вслушваме в своите душевни пориви и емоционални импулси. Съхранявайте ги и не ги потискайте. Вашата душа е най-чистото и свято нещо, което притежавате, затова не пренебрегвайте нейните желания. Ако в живота се ръководите от нейните „подсказки“, ще вървите по най-правилния възможен път. Обичайте и не искайте нищо в замяна, защото сама по себе си любовта е щастие.