В наши дни е много приятно да си бременна или млада майка. Ако няма здравословен проблем, нищо не може да  ни попречи да се наслаждаваме на майчинството. А за да ни бъде още по-удобно, ето 7 неща, които трябва да имаме – ще са ни от огромна полза през бременността, а и след раждането, твърди letidor.ru.

1. Възглавница за бременни

Тя е подходяща и по време на кърмене. Във форма на подкова или макарон, продълговатата възглавница е обемна и не прекалено мека. В зависимост от размера си, може да подпира корема, гърба, да осигурява опора на цялото тяло, включително кръста и врата. Тази голяма възглавница е удобна, защото по време на сън може да обвие бъдещата майка от всички страни. Към края на бременността, когато всички движения стават с усилия и на жената ѝ е трудно да се отпусне, тази възглавница не е най-удобната за спане, но ще оцените нейния комфорт, когато започнете да кърмите.

Тя става удобна преграда и опора на дивана или в леглото, с нейна помощ можете да заемете и седящо, и лежащо положение, няма нужда да се накланяте прекалено или да местите бебенцето. Изобщо с нея ще ви е трудно да се разделите, а и няма нужда - тя е практична за всички членове на семейството и може да ви служи дълги години.

2. Специален предпазен колан в автомобила

Обикновеният предпазен колан в колата е задължителен – спасява живот, но не е подходящ за бременни, особено в третия триместър. По време на рязко спиране той може да защити бъдещата майка от удар, но и да притисне силно корема и да навреди на плода. Хубавото е, че има специални колани, адаптирани за бременни, които позволяват да ги разположите не на корема, а по-ниско, в областта на таза.

Вижте още на страниците на Новите родители.