Възможно е да имате чувството, че Вселената е забравила за вас, че по никакъв начин не ви подкрепя в начинанието ви да откриете любовта. Усещате, че няма никакъв прогрес: продължавате да срещате хора, които са напълно неподходящи за вас.

В такива моменти с абсолютно нулев напредък на любовния фронт започвате да си мислите, че съдбата иска да се откажете. Но всичко това най-вероятно се случва по съвсем друга причина. Всъщност Вселената буквално ви подтиква да срещнете "единствения" човек, а вие просто не го осъзнавате.

Ако човек има конкретно намерение да срещне любовта, той обикновено получава това, което иска.

Самата Вселена ни подтиква в правилната посока, но често хората пренебрегват тези знаци. Фойерверките не избухват в небето, когато най-накрая срещнете човека, предопределен за вас от съдбата. Всичко се случва много по-прозаично. Просто осъзнавате, че това най-накрая се е случило.

Вселената винаги се опитва да ви дава знаци, че този човек е единственият. Но въпросът е дали сте готови да обърнете внимание?

Ето няколко индикатора, които показват, че Вселената се опитва да ви свърже с вашата сродна душа.

1. Вече ви е дошло до гуша и не се опитвате да изграждате взаимоотношения с неподходящите хора.

Когато най-накрая сте готови да срещнете своя "единствен" човек, във вас ще настъпи промяна. Ще престанете да толерирате нюансите, за които сте си затваряли очите във всичките си предишни връзки. Ще бъдете честни със себе си за това какво искате и какво не ви харесва.

Понякога химията на любовта не се проявява веднага, а след известно време. Именно тогава започвате да изпитвате привличане към някого, за когото дори не сте си и помисляли в този контекст. Достатъчно странно е, че "единственият" се появява точно когато наистина осъзнаем кого искаме.

2. Вие сте в мир със себе си.

Ако Вселената ви е предопределила да срещнете сродната си душа, най-накрая чувствате, че сте постигнали мир със себе си. Преставате да обръщате внимание на минали обиди, което със сигурност се забелязва от хората около вас.

3. Стигнали сте до заключението, че нито един от бившите ви не е бил "единственият".

Може да ви се струва странно, но провалените връзки могат да бъдат знак, че Вселената се опитва да ви помогне.

Ако ви се е наложило да преживеете разочарование и сте осъзнали, че сте се движили в грешна посока, това е добър знак. Ако гледате на миналите връзки като на полезен опит, като стъпка към съдбата си, това означава, че много скоро ще срещнете своя човек.

4. Сблъсквате се с един и същ човек отново и отново.

Ако продължавате да се сблъсквате с един и същ човек отново и отново или ако членовете на семейството и приятелите ви продължават да го споменават, това означава, че това се случва по някаква причина.

Най-вероятно самият живот ви тласка към вашата съдба.