Зимата и коледните празници са перфектното време за четене и положителни емоции. Този списък със заглавия ще удовлетвори и двете.

Джером К. Джером - "Трима души в една лодка"

Минава време, сменят се епохи, но читателят не може да се откъсне от тази напълно невероятна история. Смешните недоразумения, хумористичните сблъсъци и комичните ситуации на героите, които винаги поддържат автентичното британско чувство за самоуважение и днес впечатляват със своя хумор и оригиналност.

Елизабет Гилбърт - "Яж, моли се и обичай"

"Яж, моли се и обичай" - книга за това, как да намерите щастието, където не го очаквате, и как не трябва да го търсите там, където го няма. Това е модерна книга за модерната жена, която винаги може да открие как да се радва на живота.

Ричард Уебстър - "7 тайни на успеха. История на надеждата "

Книга на Уебстър дава отговор - просто и ясно като бял ден, на законите, които променят живота към по-добро. Тя показва, че добрите възможности са навсякъде и че вчера приключва вчера. И най-важното – да вярваш в себе си и да обичаш другите - не е празна фраза.

Кингсли Еймис - "Щастливецът Джим"

Джим Диксън не харесва своето обкръжение в университета, където е на изпитателен срок. Но ако иска да влезе в щата, той е принуден да се примири с много неща, да върши скучна работа и да се опита да изглежда като всички останали. Въпреки това, на една музикална вечер, Джим среща момичето на мечтите си, което води до неочаквани последствия.

Мария Пар – "Вафлено сърце"

Това е дебютът на младата норвежка писателка Мария Пар, която критиците единодушно назоваха като новата Астрид Линдгрен. За една година в живота на две деца се натрупват немислимо много събития и приключения. Идиличният живот и времето във фермата са нарушени от драматични обстоятелства. Но приятелството е по-силно!

Марк Леви - "Всеки иска да обича"

Изключително искрена и трогателна книга за двама мъже в развод, които се опитват да възстановят живота си. Те са сигурни, че в него повече няма място за жени. Но без значение, колко силна е решимостта да се изтрие мисълта за лично щастие, всеки продължава да го търси.

Рей Бредбъри – "Лекарство за меланхолия"

"Когато всичко е загубено, остава надеждата", казва героят на една от историите на Рей Бредбъри. Тези думи могат да са епиграф към цялата колекция на "Лекарство за меланхолия", на страниците на която винаги има място за една тъжна усмивка и едно добро чудо.