Жените, особено по-младите девойки, често се чувстват несигурни в партньора си. Понякога наистина най-тъмните ни страхове се оказват истина, но понякога нещата са само в нашата глава. А всички знаем до какво водят неоснователните подозрения, мнителността и прекалената ревност. Както съществуват неоспорими доказателства, че някой е влюбен във вас (търси ви постоянно, зачита мнението ви, слуша, обръща внимание на детайлите), така има и сигурни признаци, че мъжът до вас ви използва и не държи на връзката ви. Ако ги забележите, не си затваряйте очите и не търсете причината у себе си, а помислете доколко този човек си струва, за да си губите времето с него.

1. Не ви кара да се чувствате специална.

Ако проявява същото отношение към вас както към всички останали жени около себе си, със сигурност не заемате специално място в сърцето му. Ако постоянно ви критикува или сравнява с другите, напълно права сте да си помислите същото.

2. Постоянно се измъчвате от чувство на вина.

Ако човекът до вас ви кара постоянно да се чувствате виновни и извинява поведението си с вашето, нещо не е наред. Ако имате чувството, че каквото и да правите, сякаш нищо не е достатъчно, и това говори за безразличие в емоционален план. Човекът, който обича, е щастлив от самото присъствие на любимата до себе си.

3. Постоянно ви пренебрегва или ви „връзва тенекии“.

Ако партньорът ви предпочита много по-често компанията на колегите или приятелите си пред вашата, надали е влюбен. Ако отменя в последния момент уговорките ви, ако ви кара да чакате с дни да се обади, ако рядко предлага сам да се видите, всичко това е ясно доказателство, че не изпитва истински чувства.

4. Не е склонен на компромиси.

От един момент нататък всяка връзка започва да се основава на редица компромиси – особено ако живеете заедно. Виждате ли, че партньорът ви постоянно иска от вас „жертви“, но той самият не е склонен да се откаже от нищо в името на връзката ви, значи не държи на нея. Ключът към пълноценната и хармонична връзка и в баланса.

5. Манипулира ви емоционално.

Ако партньорът познава вашите силни и слаби страни и ги използва, за да ви манипулира, със сигурност не е влюбен във вас. Ако споделите с него нещо съкровено за вас, а по-късно го използва срещу вас, също не е добър знак. Съветваме ви да не възлагате големи надежди на подобни отношения и да се спасите от тях.

6. Провокира ви да правите сцени или пък се сърди и мълчи с дни.

Не, не сте вие невротичката или истеричката. Много е неприятно някой да ви докарва нарочно до бяс или да не ви казва какъв е проблемът, а да мълчи. Мъж, който ви обича, никога не би ви злепоставил на обществено място, нито пък би ви измъчвал дни наред с мълчанието си.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side