Разкайването, съжалението е едно от най-разрушителните емоционални състояния, защото обикновено не можем да поправим онова, което провокира чувството. Затова се старайте да не оставате в капан на миналото си, а да живеете така, че да не съжалявате за пропуснатото.

Ще съжалявате, че не сте прекарвали достатъчно време с важните за вас хора.

Работата никога не свършва. След години няма да си спомняте ангажимента, който днес ви къса нервите, но може да сте съсипали връзките с близки до сърцето ви хора, ако ги пренебрегвате. Когато най-сетне намерите време за тях, не висете на телефона си, а споделете времето си с тях.

Ще съжалявате, че сте изградили самочувствието си на базата на чуждото мнение.

Повечето хора ни съдят заради, които са се случили в собствения им живот и които всъщност нямат общо с нас. Защото са се страхували да направят самите те нещо; защото ви завиждат или просто защото са си такива. Не обръщайте внимание на зложелателите, но се учете да се вслушвате в съветите на доброжелателите си.

Ще съжалявате, че сте отделили толкова време да впечатлявате другите.

След 10 години ще има ли значение каква марка дрехи сте носили днес? Или с каква прическа сте били? Не. Ще има значение как сте живели, как сте обичали, какво сте научили по пътя си и каква следа сте оставили.

Ще съжалявате, че сте оставили страха от риска и новото да ви победи.

Излезте от зоната си на комфорт! Прегърнете несигурността! Тя може да доведе до някои от най-страхотните неща в живота ви. Дайте шанс на промените да ви се случат. Да рискуваш значи да живееш смело, истински.

Ще съжалявате, че сте били в ролята на жертвата.

Ако вечно се представяте за жертва, вечно ще се държат с вас като с такава. Животът не е справедлив, но не бива да оставяте миналото ви да определя вашето бъдеще. Освен това хората инстинктивно се отдръпват от негативните и вечно мрънкащи хора.

Ще съжалявате, че сте били прекалено заети да оцените хубавите неща.

Работата си е работа и не може без нея, но не забравяйте от време на време да натискате паузата и да се огледате наоколо, да започнете да забелязвате дребните неща. Животът е наниз от мигове на щастие, които в крайна сметка са истински стойностните и онези, които правят живота ви пълноценен. Стремете се към красотата и спокойствието. Живейте в настоящия момент.

Цветелина Велчева