Връзките са сложно нещо. Понякога нямаме никакво основание да се съмняваме в партньора си и все пак изпитваме ревност и неудовлетворение, а друг път си затваряме очите за най-очевидни неща. Просто не ни се иска да повярваме, че е възможно това, което разумът подсказва, а сърцето не приема. Затова ще ви помогнем: подбрали сме 5 неоспорими факта, че мъжът до вас ви обича, и още 5, че ви използва:

1. Обича ви: не може да откъсне очи от вас.

Типичното поведение на влюбения е да гледа в захлас половинката си. Където и да отидете, той ще ви следи с поглед, очите му ще търсят вашите. Възхищава ви се, вълнува се от присъствието ви, иска да сте близо до него.

Използва ви: не ви кара да се чувствате специална.

Гледа ви с безразличие, отношението му към вас не е по-различно от това към другите момичета/жени. Не прави компромиси заради вас, не ви прави комплименти, не показва с нищо, че е горд да ви има до себе си.

2. Обича ви: не се страхува от миналото ви, приема ви такава, каквато сте.

Ако може да приеме историите за бившите ви (не прекалявайте обаче), ако не се чувства застрашен, ако ви има доверие, то това несъмнено е признак на любов. Ако не се плаши от недостатъците ви и не ви кара да се чувствате неудобно, това е отличен знак за здрава и перспективна връзка.

Използва ви: кара ви да се чувствате виновна.

Ако инстинктивно потискате черти от характера си, променяте съзнателно поведението си или подбирате внимателно думите си в присъствието на мъжа до себе си, това означава, че с нещо ви е накарал да се чувствате виновна и да не можете да се отпуснете в неговата компания. Представете си какъв би бил съвместният ви живот тогава, ако не можете да бъдете себе си?

3. Обича ви: обръща внимание на малките неща, които ви правят щастлива.

Големите жестове са важни, но понякога любовта се крие в детайлите. Ако е слушал внимателно някоя ваша история например за това колко много обичате поничка с ягодова глазура и един ден ви поднесе сутринта точно такава, това не е ли израз на истинска любов? И не заради поничката, а защото е обърнал внимание на детайлите, защото е иска да ви изненада и зарадва с нещо, което обичате. Или в подходящ момент пусне любимата ви песен – какъв романтичен жест!

Използва ви: не обръща внимание на думите и не е склонен на компромиси.

Човекът до вас трябва да уважава мнението ви, да зачита думата ви. Компромисите не трябва да доминират, разбира се, но човек трябва да е склонен да ги прави в името на разбирателството и хармонията. Ако знаете, че връзката си струва, направете всичко възможно да я опазите – дори това понякога да означава да загърбите егото си и да отстъпите.