Приятелите са основен стълб в живота на всеки човек, но преди всичко в живота на майката. Приятелските отношения са основни връзки, които ни помагат в живота. Но има различни видове приятели и приятелства.

Когато сме в криза или просто искаме да разкажем нещо забавно, ние веднага знаем на кого точно да позвъним. Точно това прави приятелите безценни в живота ни.

И всеки от приятелите е различен и ни носи различни емоции. Но кои са онези 5 необходими на всяка една майка приятели?

Снимка: Shutterstock

1. Тази, която ще бъде до вас, независимо от ситуацията

Това е приятелката, която винаги ще бъде на ваша страна, дори когато и двете знаете, че грешите. Тя ще ви защити от всеки и всичко. И ще е готова да зареже онова, което прави в момента, за да бъде до вас, когато се разболеете.

Тази приятелка ще бъде първият човек, който ще ви подкрепи и помогне, когато се наложи да преодолявате препятствие. Ще е вашият най-голям фен и винаги ще вярва във вас, дори и когато не се справяте.

Такива приятели са съкровище и затова не ги изпускайте, а ги запазете до себе си.

2. Забавната приятелка

Когато ситуациите са отчайващи, най-добрият начин да се справите с тях е като се смеете. И тази приятелка ще ви помогне да направите точно това.

Тя ще ви кара да се смеете, дори в най-лошите моменти, и ще ви помогне да виждате не само черната страна на живота, а и неговите светли моменти.

Така ще се почувствате по-добре и ще преодолеете препятствията много по-леко и лесно. Освен това ще се научите на самоирония, което ще ви помага в много случаи.

Смехът наистина е най-доброто лекарство, така че е най-добре да държите номера на тази приятелка винаги подръка.

3. Адвокатът на дявола

Грешите, но все още не искате да си признаете. Тази приятелка ще ви помогне да видите другата страна на всяка ситуация. Тя е точно адвокатът на дявола, от който имате нужда в този момент.

Ще ви помогне да излезете сухи от всяка ситуация, съобразявайки се с вашите чувства преди всичко.

Това е приятелката, на която се обаждате, когато трябва да се върнете към реалността или когато имате нужда от някой, който да ви каже да спрете да се оплаквате и да слушате какво иска да ви каже животът.

Понякога това приятелство не е лесно и изисква малко повече ангажираност от останалите, но дълбоко в себе си знаете, че имате нужда от такъв човек в живота си, за да стоите здраво стъпили на земята.

Точно както ви помага забавната приятелка да разпръснете напрежението, адвокатът на дявола ще ви е нужен, за да се изправите срещу реалността.

4. Мъдрата приятелка

Всеки има нужда от такъв човек до себе си. Приятелка с големи познания и способна да даде съвет за нещо, което вие не може да разрешите.

Тя е винаги готова с правилния отговор и винаги ще намери точните думи за всеки проблем. Няма значение дали става въпрос за любов, работа или родител, мъдрата приятелка винаги знае какво трябва да се направи.

Излизането с приятелки може да е изключително утешително за една майка. Ако например не знаете как да поправите нещо счупено, точно мъдрата приятелка ще ви помогне и ще ви обясни как да го поправите, докато пиете кафе навън.

Без значение каква е причината да сте я повикали, тя ще намери решение на проблема много по-бързо от вас.

Снимка: Shutterstock

5. Приятелка от пръв поглед

Точно както съществува любов от пръв поглед, така има и приятелства от пръв поглед.

Това са онези хора, с които още щом се погледнете, усещате, че сте на една страна и мислите еднакво. И оставате приятели за цял живот.

Някои вярват, че така се разпознават онези, които са били заедно в предишни животи. Дали е така, никой не знае. Но е факт, че съществуват такива силни приятелства, започнали точно от пръв поглед.

Тази приятелка е вашата сродна душа и ще бъдете близки до края на дните си. Може да се загубите през годините, но винаги ще се намерите. И ще имате усещане сякаш не е минало дълго от последната ви среща.

На нея може да кажете всичко, защото знаете, че няма да ви осъди. Тя ви познава като никой друг, дори по-добре от партньора ви. Приятелството ви е толкова силно, колкото и връзката с партньора. И ви прави изключително щастливи.

По материали от Siamo Mamme / Новите родители