За да постигате целите си всеки ден, трябва да си изградите набор от навици, базирани на нещата, които ви правят успешни. Когато се вгледате по-отблизо в основните причини за успеха на най-великите предприемачи, ще разберете, че той до голяма степен се дължи на техните навици.

Вечерта е перфектното време за създаване на навици, които носят продължителен и устойчив успех. Ако трябва да бъдем още по-точни, нещата, които правите преди лягане, имат пряко въздействие върху начина, по който ще премине следващият ви ден. Ако денят ви да бъде ползотворен, трябва да започнете от предходната вечер.

Това са 5 вечерни ритуала, които ще ви помогнат да оптимизирате вашата работа, да подобрите съня си и да възприемете един по-здравословен начин на мислене.

1. Планирайте деня си              

Макар че много хора осъзнават, че това е от решаващо значение, често подценяват полезността на този навик. Важно е да имате добра представа за това, как точно ще изглежда вашия утрешен ден, преди да загасите светлините. Отделете време да планирате и оптимизирате деня си, като поставите акцент върху най-важните задачи, за да бъдете сигурни, че ще ги изпълните навреме.

2. Визуализирайте вашия успех

Вечерта е идеалното време да затворите очи и да размишлявате над вашите цели и стремежи. Преди да си легна, аз отделям малко време за кратка медитация, по време на която визуализирам  как биха изглеждали нещата, ако успея да постигна желаните резултати. Представям си чувството, което бих усетил в този момент, като по този начин изпитвам същото чувство в настоящето. Нещата, върху които се фокусирам, започват да се появяват и в живота ми. Вярвам, че причината за това е именно в кратката медитация и визуализация на моя успех.

3. Създайте дневник, в който да записвате нещата, за които сте благодарни

Често си лягаме изнервени и изпълнени с отрицателна енергия, която сме натрупали през деня. Истината е, че негативното мислене е причината за тревожността и безпокойството, които ви държат будни до късните часове на вечерта.

Решението на този проблем се крие във воденето на дневник, в който да записвате нещата, за които сте благодарни всяка вечер, преди да си легнете. Запишете поне три неща, за които сте благодарни,  без значение дали те са се случили през деня или са от общ характер. Скоро ще усетите, че се чувствате по-спокойни преди лягане, а през деня ще започнете да виждате света пo един по-позитивен начин.

4. Изберете дрехите за деня

Има причина успешните хора да носят еднотипни дрехи всеки ден. Целта е да се намалят енергията и усилията, които са необходими за избирането на всекидневното облекло. Разбира се, няма как да носите дрехи с качулка всеки ден, но вземането на решение в предходната вечер ще ви помогне да избегнете сутрешното напрежение.

5. Лягайте си по едно и също време

Поставете си за цел да лягате и ставате по едно и също време всеки ден. По този начин вие настройвате естествения ритъм на вашето тяло, което от своя страна ви помага да заспивате по-бързо и да се чувствате по-отпочинали, когато се събуждате.

Научете се да обръщате повече внимание на нещата, които правите през нощта, и се замислете дали те допринасят за вашите успехи. Ако отговорът е „не“, значи е време да ги заместите с предложенията от този списък. Колкото по-ползотворна е вашата вечер, толкова по-успешен ще бъде и денят ви.  

Андрю Томас, основател на Skybell, за Inc.com

Източник: Мениджър Нюз