На всички се е случвало да се изправят пред по-малки или по-големи проблеми. Това е неминуемо, особено във връзките с по-дългогодишен стаж. Важното е да преминете заедно през проблемите, а не да се предавате още в самото начало. Ето 5 съвета, които ще ви помогнат да се справите с предизвикателството.

1. Говорете за проблемите, довели до кризата

Диалогът е важен елемент във всеки тип взаимоотношения и именно от него зависи успеха. Изгладете мирно различията, без да стигате до конфликт. Обсъдете спокойно проблема и опитайте заедно да намерите решение. Разбирателството е първата стъпка към успеха.

2. Простете и оставете недоразуменията зад гърба си

След като сте обсъдили проблемите, които причиняват стрес и дискомфорт в двойката, важно е да се опитате да отидете по-далеч, за да започнете всичко по един по-добър начин. Размишляването и връщането отново и отново върху допуснатите грешки, само ще вгорчи атмосферата и ще развали отношенията завинаги. Най-добре е да простите и да вървите напред, оставяйки всичко лошо зад гърба си.

3. Преоткрийте спокойствието

За да преминете през кризата без твърде много рани, е важно да бъдете спокойни. Открийте начини да си обръщате повече внимание: заедно гответе, направете си вечеря на свещи, излезте на романтична разходка. Важното е да преоткриете спокойствието. Сближаването - психически и физически, с партньора след период, пълен с кавги и недоразумения, носи лекота и лежерност в отношенията.

4. Организирайте си дейности, които да правите заедно

Така няма да ви застигне скуката, която е и най-честият източник на криза в двойката. Освен това може да включите и някои от най-добрите си приятели, което ще внесе много весело настроение в ежедневието ви. Може например заедно да си организирате пикник, ако времето е топло.

Но бъдете готови на компромиси и приемете, ако партньорът ви не желае да се включи в някоя от дейностите – да кара колело в парка например.

5. Започнете всичко отначало

За пълното преодоляване на кризата е важно да възстановите връзката и да започнете всичко отначало, опитвайки се да не допускате повторно направените грешки. Така ще избегнете повторното разочарование.

Ако любовта, уважението и доверието са в основата на връзката ви, няма невъзможни неща, дори и да сте преминали през криза.

Новите родители