Мъжете обикновено искат много ясни и прости неща. При тях няма двусмислие, подтекст и недомлъвки. Затова вярвайте им, когато ви кажат или покажа, че държат на тези 5 неща във връзката си:

1. Уважение и признателност

Со кротце – со благо. Мъжът държи да го похвалите, да го насърчите, да му покажете, че сте оценили труда му, положеното усилие за вас или за когото и да било. Не натяквайте за онова, което не е свършено, а отбележете свършеното, за да го мотивирате следващия път да направи още повече.

2. Лично пространство и независимост

Мъжете държат на свободата си. И без това им е трудно да се разделят с нея, когато встъпват в сериозна връзка или брак, а какво остава, ако се чувстват ограничавани в тези отношения. Едва ли ще продължи дълго връзката ви, ако мъжът до вас е свободолюбив и държи на личното си пространство. Оставяйте го да поиграе на компютърни игри, да изпие една бира с приятели в петък вечер.

3. Доверие и честност

Доверието е в основата на всяка здрава връзка. Мъжете търсят партньорка, на която могат да се доверят напълно и която цени честността. Това включва откритост по отношение на чувствата и на бъдещите съвместни планове.

4. Емоционална и интелектуална връзка

Мъжете ви заблуждават, че не са чувствителни и хич не се връзвайте на това. Те просто рядко ги показват. Всеки мъж държи да се сближи емоционално с приятелката си, но също така е важно и да има какво да си каже с нея. Затова общите интереси и сходното интелектуално равнище са особено важни признаци за една хармонична и стабилна връзка.

5. Физическо привличане

Е, да, няма как без това. Важно е – не само за мъжете. И тук не става въпрос само за сексуални взаимоотношения, а за физическа интимност и близост като цяло. Простите жестове като държане на ръце, прегръдки, докосване са част от интимността, която е важно да не губите помежду си.