Любовта е странна игра, няма спор. Ту сте влюбени в двама (две) наведнъж, ту цяла вечност цари суша. Разбира се, всичко това не е трагично, защото свободните хора си живеят живота. Най-после отминаха времената, когато смятаха за непълноценни онези, които нямат постоянен приятел.  

Но има периоди, когато губите вяра в истинската любов. Може би защото от години не сте се влюбвали сериозно или защото веднъж вече сте се опарили. Особено зле се чувствате, когато всичките ви приятели са ангажирани, живеят с любимия (любимата) си или дори планират пищна сватба. Нима само вас е подминала голямата любов? Ако си мислите, че никога няма да намерите половинката си, припомнете си следните пет факта, свързани с любовта.

1. Любовта не се съобразява с времето

Чувствате се готови за връзка. Копнеете за човека, с когото в неделните утрини да закусвате в леглото. Прекрасно – и напълно осъществимо! Но за съжаление любовта не се съобразява с плановете ви. Тя идва в най-неочакваните моменти. Например тогава, когато сте се примирили със самотата, или сте преживели травмиращо събитие и се нуждаете от свободата си. Така или иначе, бъдете сигурни, че голямата любов ще ви споходи – но тогава, когато моментът е назрял за НЕЯ, не за ВАС.  Междувременно нямате друг избор, освен да запазите спокойствие и да използвате времето да се забавлявате с „грешния“ човек, докато чакате „правилния“!   

2. Една връзка не означава задължително щастие

Човек е устроен така, че винаги се стреми към онова, което няма. А което има, не забелязва. Приятелите ви, които са в дългогодишни отношения, ви завиждат за свободата и възможностите. Вие пък отчаяно копнеете за страхотен мъж (жена) до себе си. Не забравяйте обаче, че връзката невинаги е гаранция за щастие. Обвързаните също имат немалко проблеми, просто са от друг характер. Така например ги мъчи страх от загуба или пък са изтормозени от ревността на половинката си. Вие сте сингъл, затова пък не сте длъжни да търпите недостатъците и странностите на друг човек. Не е нужно да се съобразявате с никого и сами взимате решенията си. Освен това няма опасност някой да ви нарани, което, честно казано, е просто чудесно! 

3. Който търси, обикновено не намира

Хрумвало ли ви е някога, че търсите прекалено упорито? В живота и в любовта е така: който прекалено много иска нещо, обикновено не получава нищо. Защото вътрешно се стяга. Ако например се возите в трамвая и всеки миг очаквате до вас да седне мъжът (жената) на живота ви, може да сте сигурни, че най-вероятно на съседната седалка ще се настани някоя симпатична бабичка или наперен дядо. Любовта си има свои правила. Тя улучва със стрелите си онзи, който най-малко се стреми към нея. Затова се отпуснете, но не се крийте постоянно вкъщи. В края на краищата трябва и сами да създаваме възможностите.

4. Вие сте страхотна такава, каквато сте (специално за дамите!)

Настъпва момент, когато през главата на всички самотни момичета минава мисълта: „Не съм достатъчно привлекателна. В противен случай голямата любов отдавна щеше да ме намери!“. Глупости! Понеже в момента си нямате гадже, не означава, че  не сте ужасно остроумна, супер сладка и мега талантлива. Помислете само колко много фантастични жени дълго време са били сингъл. Сред тях са сладураните Сандра Бълок, Дженифър Анистън и Камерън Диас. Винаги помнете, че не сте виновна вие, ако точно сега не ви върви много в любовта. Важното е да бъдете естествена. Защото само така ще ви обикнат такава, каквато сте действително. Променяте ли постоянно нещо във външността си, рискувате бъдещият ви приятел да получи карикатура на самата вас.

5. Накрая всичко ще се нареди…

... обещаваме! Дори днес да не си го представяте и може би даже ви се струва абсурдно, голямата любов ще ви намери! Със сигурност. Но любовта за цял живот никога не започва лесно и не се търкаля на улицата. Докато я чакате, наслаждавайте се на свободата си. Извличайте удоволствие от запознанствата с нови хора, пътувайте. За да има какво да си спомняте, когато са изминали 20 години от стабилната ви връзка. Защото тя ще премине през фази, когато не всичко ще бъде цветя и рози. И толкова по-приятно ще ви бъде да си припомняте времето, когато ви се е струвало, че можете да покорите света.