Времето, което повечето хора отделяме и усилията, които полагаме, за да се представим в най-добрия си външен вид, са пословични. Но колкото и да е важен, външният вид е само елемент от общото впечатление, което оставяме на човека отсреща. В крайна сметка вашата личност е това, което ще го спечели. Ако изглеждате ослепително, но не можете да погледнете другия в очите и да завържете разговор с него, всички усилия ви са на вятъра.

Всеки човек е различен, но има няколко неща, които създават мигновено добро впечатление. Ако успеете да се преборите с напрежението на първата среща и искрено да се забавлявате, това ще помогне и на човека срещу вас да се отпусне и да се чувства добре. От този момент нататък най-доброто предстои.

1.    Усмихвайте се и гледайте в очите. Звучи достатъчно просто и клиширано, нали? Истината е, че най-често пренебрегваме точно тези простички неща – макар да знаем, че са най-важните. Когато се усмихвате и срещате погледа на другия човек, вие сте заинтересувани, отзивчиви и активни. Това ще помогне на другия да се отпусне, да се почувства добре с вас и да иска да ви опознае по-добре.

2.    „Напишете си домашното”, ако имате възможност. Опитайте се да разберете предварително по нещо за човека срещу вас. В зависимост от ситуацията, в която сте се запознали, можете да разпитате общи познати или да разгледате профила му онлайн. Опитайте се да почувствате що за човек е другият – това ще ви помогне много. Можете да планирате първата среща около нещо, което и двамата харесвате – така вероятността да се насладите на преживяването е още по-голяма.

3.    Завържете разговор и бъдете себе си. Ключът към всеки тип връзка е общуването – колкото по-естествено и непринудено е то, толкова по-добре. Ако се чувствате уверени да бъдете човека, който сте, и да водите непринуден разговор, със сигурност ще впечатлите другия с честния си и естествен подход. Не правете излишни усилия – не ви трябва нищо „повече” от истинското ви аз.

4.    Говорете и слушайте поравно. Следете за баланса във всички области.

За да водите интересен разговор, трябва да умеете и да слушате, и да говорите. Лесно е да задавате правилните въпроси, когато усетите, че човекът срещу вас говори с удоволствие по дадена тема, както и да разказвате за нещата, към които виждате, че проявява интерес. Хората се радват, когато искате да ги опознаете, но е важно да споделяте по нещичко и за себе си. Способността да поддържате този баланс е важна във всеки етап от връзката.

Източник: Meetville