Дистанция

Ако мъжът бързо я наруши и се опита да поеме инициативата в свои ръце, най-вероятно е човек, който обича да се налага. Уважителното отношение към личното пространство говори за зачитане на личните граници изобщо. Такъв мъж ще ви позволи да запазите обичайния си начин на живот и няма да ви натрапва мнението си.

Поза

Ако още в началото на общуването мъжът се държи прекалено свободно, това може да означава, че или е егоцентричен, или безхаберен и не особено благонадежден. При условие, че тази непринуденост не е изкуствена и не прикрива стеснителност. Така наречените „заключени пози“ (скръстени ръце, кръстосани крака, ръце в джобовете и т.н.) често се свързват с потайност. Но това далеч невинаги е така и е възможно да издават плахост и срамежливост.

Жестове

Резките и хаотични жестове са проява на нервност, раздразнителност и излишна емоционалност. Сдържаните и премерени движения пък са признак за пресметливост, рационалност и в някои случаи дори за студенина. Меките и внимателни на свой ред говорят за прикритост и двусмисленост: такъв човек се старае да изглежда такъв, какъвто не е, и може да се окаже интригант.