На чисто ли сте със себе си? Следните 3 признака показват, че сте уравновесени.

1. Винаги запазвате спокойствие

Във всекидневието има всевъзможни непредвидени ситуации, на които трябва да реагираме спокойно. Например колегата се е разболял и се налага да поемем задачите му за деня. Или детето трябва да се вземе по-рано от детската градина. Такива неща не изваждат лесно от равновесие хората, които умеят да намират баланс. Те реагират гъвкаво и не се стресират. Знаят, че винаги има изход и няма причина да изпадат в паника и да си хабят нервите. Запазват самообладание и обработват ситуацията стъпка по стъпка.  

2. Вслушвате се в сигналите на тялото си

Уравновесените личности се вслушват в сигналите, които им изпраща тялото. Ако например не се чувстват добре или нямат настроение в определен ден, те просто отлагат за следващия срещите и уговорките, които търпят забавяне. За тях е важно да дадат на тялото си почивката, от която се нуждае. Всичко останало може да почака. Те отдават значение и на баланса между работата и личния живот и така винаги съумяват да постигнат равновесие. Дали ще бъде спорт, разходка или хубава книга, те знаят как да се разтоварват и успокояват.

3. Отделяте време за любимите си хора

Уравновесените личности прекарват достатъчно време не само със самите себе си, но и със семейството, приятелите или партньора си. Това ги заземява и им помага да се заредят с нова енергия и сила. Успешният баланс между работа, време за себе си и време за близки и приятели е алфата и омегата на уравновесения живот.

4. Имате време за другите, които го заслужават

Много е неприятно да споделят с вас и вие да не помните нищо от това, което са ви доверили. Ако постъпвате така дори с приятелите си, е истинско чудо, че продължават да поддържат отношения с вас. Ако умеете да изслушвате и да приемате спокойно казаното, запазвайки баланс и вътрешна хармония, то вие сте зрял и уравновесен човек, който е и ценен приятел.