Ако сте започнали да потъвате в рутината и усещате, че всичките ви разговори се въртят около битови детайли и проблеми, време е да съживите романтиката.

Сайтът Meetville предлага няколко простички и изпитани начина.

1. Бележка на огледалото

Напишете нещо мило, което вашата половинка да види, веднага щом се събуди. Използвайте самозалепващо листче, парченце сапун, молив за очи… всичко, което ви се намира под ръка. Това е мъничък жест, но разклаща рутината и кара вашия любим човек да се чувства обичан и специален през целия ден.

2. Изведете го/я на среща

Поемете контрола – особено ако той или тя е човекът, който обичайно се занимава с планирането и организирането. Не е нужно да е скъпа вечеря или специален празник, но е важно да го планирате предварително и да изненадате приятно вашия партньор. Излезте на вечеря, на кино или дори на кафе. Нека бъде време само за вас двамата. Това е невероятен начин да внесете разнообразие във всекидневието и да се свържете отново един с друг.

3. Дълга разходка ръка за ръка

Старомодно ли е да излезете на разходка? Не, но е може би най-романтичното нещо, което можем да направим в днешния забързан и шумен свят. Излезте някъде само двамата, хванете за ръка любимия човек и се откъснете от всичко друго. Това споделено време за съзерцание и разговор е истински лукс в напрегнатото ни всекидневие.

4. Кажете „обичам те“ с целувка

Звучи очевидно, нали? И толкова често забравяме да го направим. Не е нужно да имате причина, за да кажете на човека до себе си какво чувствате. Със сигурност е прекрасен жест да напишете любовно писмо  или да сготвите любимото му/ѝ ястие. Но понякога е нужно просто да кажете „Обичам те“ без повод, един поглед в очите и малка целувка, която да ви напомни защо сте заедно. Колкото и да е напрегнат живота ви, този жест ще накара човека, когото обичате, да се почувства по-добре. Този жест заздравява връзката и показва, че предстоят още прекрасни моменти.