Надали има родител, който да не е минавал през такава ситуация.

И изобщо не е преувеличено като я наричаме критична, защото всички знаем как малчуганът умее да реве силно и драматично, привличайки вниманието на поне половината клиенти върху себе си.

Успокоението, че в момента привлекателните магазини, пълни с играчки от пода до тавана, са временно затворени, за съжаление не помага. Защото играчки има и в хранителните супермаркети.

А колкото и да се стремим да не пазаруваме с малкото дете, все някога се оказваме в положение, когато няма на кого да го оставим и по принуда правим това с него.

Ето две полезни решения, които са съвсем простички, но доказано полезни именно в такава ситуация.

Решение №1

Стратегическо планиране

В този случай просто трябва да „обездвижите“ детето, за да не се налага да го гоните из магазина и да връщате обратно по местата, взетите от него играчки или други продукти.

Всички деца обичат да се возят в количката за пазаруване. Почти сигурно е, че вашето не прави изключение.

Така че смело го слагайте в нея, на мястото, предназначено за деца, а не там, където се поставят продуктите (не е хигиенично).

След което минете по мислено начертания си път в магазина, който задължително не минава покрай щандовете с играчки, бонбони и други изкушения.

Решение №2

Забавна игра

Може да ангажирате вниманието на малчугана с игра, която на финала ще му донесе награда, ако успее да се справи с поставените задачи.

Играта е много лесна. Предварително му прочитате списъка за пазаруване и неговата задача е да открие къде се крият продуктите, които трябва да купите. Насочвайте и помагайте на детето, докато ги търси, ако има нужда.

Като го ангажирате с нещо, което трябва да прави в магазина, то ще се концентрира върху играта и опасността от нежелани реакции силно намалява.

А подаръкът на финала може да е плодово кисело мляко или крем карамел – тоест нещо, което не е съвсем вредно и в същото време за детето е лакомство.

Новите родители