15 трика, които ще направят коледата незабравима

20 декември 2018 г., 18:24
1591

Shutterstock

Всички очакваме Коледа с нетърпение и се надяваме, че този прекрасен празник ще премине благополучно.

Подготовката за него не винаги е лесна, но следващите трикове, подбрани от BrightSide, със сигурност ще ви улеснят.

1. Използвайте различни по големина лампички.

Ако искате елхата да изглежда много по-привлекателна от обикновеното, просто поставете върху нея два комплекта различни по големина коледни светлини върху нея. 

2. Създайте светлоотразителна декорация.

Няколко светлоотразителни елемента по елхата вършат чудеса. Те създават впечатление за много по-ярко дърво - с повече приказни светлини. 

3. Опаковайте подаръците за нула време.

Нямате време да опаковате подаръците? Пробвайте този лесен трик. Увийте обикновена хартия около кутията, изрежете форма на половин коледно елха върху нея (или всеки друг празничен символ) и я прегънете навън.

4. Заместете хартиените снежинки със силиконови. 

Изработването на хартиени снежинки и прикрепянето им към прозорците е една от най-лесните идеи за създаване на празнична украса. Но как да се опитаме да направим снежинки не от хартия, а силикон? Това е един чудесен начин да стимулирате въображението на децата.

5. Направете декорация от солено тесто.

Не е нужно да притежавате кой знае какви занаятчийски материали, за да направите интересна украса. Винаги можете да я изработите от солено тесто, която изглежда също толкова добре, колкото глината. 

6. Създайте декорация от картон и опаковъчна хартия.

Ако след опаковането на подаръците ви е останала остатъчна опаковъчна хартия,  използвайте я за изработване на някои от следните красиви декорации.

7. Правилен начин за прикрепяне на украсата към стените.

Използвайте парче тиксо, за да я залепите, а след това нанесете малко силикон върху него. По този начин декорацията няма да остави трайно увреждане по тапета.

8. Скрийте основата на коледното дърво.

Основата на дървото може да се скрие с най-обикновен кашон. Просто го обвийте в празнична амбалажна хартия и той ще изглежда перфектно.

9. Направете си празничен комплект за вечеря.

Имате стъклени прибори? Украсете ги с помощта на няколко специални маркера.

10. Приказни светлини за дома.

Вечният проблем с пускането на приказните светлини в дома е, че зеленият захранващ кабел винаги привлича нежелано внимание, освен ако не е замаскиран от коледната елха. За да предотвратите това, използвайте спрей боя в златист цвят и вашият проблем може да бъде решен само в рамките на няколко минути.

11. Направете празнична панделка за няколко секунди.

Не е задължително декорирането на дома да отнема много време. Може да си направите изящна панделка от материали, които са на разположение само за няколко минути.

12. Украса от сладки.

Декорацията на коледни елхи с годна за консумация украса е нещо, което много от нас си спомнят с радост от детството. Това е една забавна съвременна алтернатива: стопяване на твърди бонбони в празнични форми с помощта на форми за бисквитки.

13. Направете си празнична чаша.

С помощта на чифт нови празнични чорапи може да си направите атрактивна грейка за вашето сутрешно кафе.

14. Изсушете борови шишарки.

Почистете и изсушете боровите шишарки, преди да ги използвате като украса. Може да направите това като ги поставите във фурна за 20-30 минути при температура от 200 градуса. По този начин ще може да избегнете влагата и да предотвратите навлизането на буболечки в дома ви.

15. Направете си настолно коледно дърво.

С няколко клонки от ела може да си направите свое собствено коледно дърво. Просто сложете клончетата във ваза, след което ги украсете.

Ключови думи:
Коментари