Ние сме зависими от своите мисли. Не можем да променим нищо, ако не можем да променим начина си на мислене.

Мислите ни днес създават живота ни утре. По-долу блогърът Марк изброява пред marcandangel.com. 12 разрушителни мисли, от които трябва да се освободим

“Моето минало предопределя бъдещето ми.” –  не трябва да гледате на провалените си опити в миналото и грешките, които сте допуснали като индикация за вашия бъдещ потенциал, а като на част от процеса по израстване. Не е задължително всичко да приключва с хепиенд, за да бъде най-ценния опит в живота ви. Когато стане много трудно, поемете си дълбоко въздух. Знайте, че повечето велики неща се случват, когато най-малко ги очаквате. Продължавайте да работите върху себе си и това със сигурност ще ви се отплати. Да загубиш е временно състояние, да се откажеш е това, което го прави постоянно.

“Интересува ме какво мислят хората за мен.” – Игнорирайте невъзпитаните хора, които говорят за вас зад гърба ви. Това е точно мястото, където трябва да бъдат – зад гърба ви. Да бъдеш силен не значи, че винаги трябва да печелиш битките. Истинската сила се крие в това да бъдеш достатъчно мъдър, да не обръщаш внимание на незначителните неща и да го правиш с високо вдигната глава.

“Някой ден ще правя това, което ме кара да се чувствам щастлив.” – Понякога, в опитите ни да направим всички останали щастливи ни прави нещастни. Помнете, днес сте възможно най-стари от това, което сте били до момента и възможно най-млади от това, което някога ще бъдете. Малко е плашещо, но е истина. Ако въобще има перфектен момент да следваш ценностите си и да преследваш мечтите си, този момент е сега.