Ако искате да подобрите начина си на живот разгледайте внимателно тези 100 малки трика, с които можете да започнете вашата промяна още днес. Те са насочени към различни аспекти на живота с цел да спомогнат да сте по-щастливи, по-здрави и по-продуктивни.

Щастие

1. Замени писането на съобщения с телефонно обаждане. Дори в началото да си срамежлив и да се чувстваш неловко, веднъж ако свикнеш ще осъзнаеш, че е много по-бързо и забавно.

2. Замени времето, прекарано във Фейсбук с един час разговори по Скайп с близък приятел. Гарантирано ще е много по-забавно и  ще затвърдиш взаимоотношенията си с човек, на когото държиш.

3. Опитай се да замениш оплакванията с благодарности. Така заобикалящият те свят ще се превърне в едно позитивно място, което ще промени самия теб.

4. Замени гледането на телевизия с четене на книга. Действа много по-успокояващо, а и няма нищо по-добро от това да се изгубиш в историята на някоя прекрасна книга.

5. Замени цъкането на телефона си с разходка. Хората обикновено губят часове в проверяване на новостите във Фейсбук, Инстаграм, вместо да се вглеждат в прекрасните гледки, които могат да открият в най-близкия парк, да подишат чист въздух и да се насладят на заобикалящата ги среда.

6. Замени стреса с медитация- ще те отпусне и успокои.

7. Замени начумерената си физиономия с усмивка- ще ти помогне да се почувстваш по-щастлив и позитивен.

8. Смени домашните си дрехи с любимия потник- това ще допринесе за по-голяма самоувереност.

9. Постави си вечерен час за лягане, вместо да заспиваш по различно време всеки ден- това ще подобри твоите навици за сън и качеството му.

10. Замени кипенето от нерви с дълбоко поемане на въздух. Ако си ядосан, изкарването на яда ще ти помогне да отпочинеш и да прочистиш съзнанието си.

11. Замени игнорирането на непознати с усмивка. Ще покачи както твоето настроение, така и тяхното.

12. Замени репликата „ще помисля“ с „не“. Ако не искаш да направиш нещо просто бъди честен. Ще те направи по-щастлив.

13. Прекарай малко време в клюкарстване с приятели, вместо да си седиш сам вкъщи. Доста по-добре е за психическото ти състояние, а и страхотен начин да поддържаш приятелствата си.

14. Заобичай недостатъците си, вместо да се притесняваш от тях. Никой не е съвършен, бъди уникален.

15. Вместо да насилваш даден човек за приятелство, просто го остави да си тръгне. Не всички приятелства са завинаги и опитите да задържиш даден човек до себе си често носят допълнителен стрес.

16. Замени стоенето в затворено помещение със седене на открито, когато времето е хубаво. Паркът е красиво място с приятна атмосфера и подходящо място за четене на книга или свършване на работа.

17. Замени пасивната агресия с откритост и честност. По-добре е за емоционалното ти състояние за разрешаване на даден проблем, вместо да се задълбава.

18. Вместо да си песимистично настроен,просто стани оптимист. Не си роден нито песимист, нито оптимист, така че изборът е изцяло твой как ще гледаш на света.

19. Преобуй високите си токчета с маратонките, които обичаш. Ако ти е комфортно, ще си по-щастлив и уверен.

20. Използвай споделеното шофиране вместо да караш сам. Ще спестиш пари от гориво и ще се запознаеш с нови хора, които могат да направят деня ти по-забавен.

21. Спри да се тревожиш за предишни грешки и се фокусирай върху бъдещето си. Миналото си остава минало, а всичко, което може да се случи по различен начин те чака в бъдещето.

22. Вместо да започнеш да се тъпчеш с храна, когато си разстроен, по-добре помисли за чувствата си. Това ще ти помогне да се справиш с проблемите и задълженията си.

23. Започни да се хвалиш с позитивните си черти, вместо да се самокритикуваш.

24. Вместо да си седиш вкъщи без никакви планове, провери в местната благотворителна организация за доброволчески длъжности.

25. Не се опитвай да угодиш на всички, защото това е невъзможно. Съсредоточи се върху себе си и върху хората, които обичаш.