На жените им е генетично заложено да поставят нуждите на другите пред собствените си. Понякога обаче желанието на една жена да вземе мъжа до себе си под своето любящо крило може да се превърне в голям проблем.

Момичета, със сигурност не бихте искали да се превърнете в майката на своя любим, нали? Възможно е да не си давате сметка за това. Обърнете внимание на следните 10 знака и ако се откриете, непременно трябва да промените нещо у себе си:

6. Искате да го обличате според вкуса си.

Понякога жените третират гаджетата си като собствен дизайнерски проект, като ги принуждават да се обличат и да изглеждат по определен начин. Няма нищо лошо в това да купувате дрехи на мъжа си, но ако се окаже, че никога не облича дрехите, които харесва, а вместо това носи само това, което вие харесвате, има проблем.

Ако се случи така, че се окаже неподходящо облечен или с измачкано сако, негова е отговорността да се приведе във вид.

7. Следите ангажиментите му.

Не изземвайте отговорностите на партньора си. Не записвайте вместо него часа му при зъболекаря, не му напомняйте кога да си пие хапчето. Оставете го да се държи като зрял човек.

Оставете го да забрави за някой ангажимент и да се изложи. Следващия път ще е по-отговорен и внимателен.

8. Не ви връща жеста.

Цял ден сте на работа, грижите се за децата, готвите вкусна вечеря, приготвяте по някоя дребна изненада за мъжа си, но отсреща не получавате дори благодарност.

Определено някъде бъркате, ако половинката ви приема за даденост и няма желание да направи нещо мило за вас, за да ви върне жеста и да ви покаже колко ви цени и обича. Не позволявайте това да се случва. 

9. Очаква прекалено много от вас.

Ако човекът до вас е свикнал с вашето прекомерно внимание, най-вероятно очаква да „му държите ръката“ на всякакви важни събития – на интервю за работа, на важна среща, да отиде до магазина да си избере вратовръзка и т.н.

Трябва да се научите да отказвате и да го оставите да се оправя сам. По този начин ще спечели и уважението ви.

10. Поемате отговорност за неговите грешки.

Мъжът не плаща сметката навреме и вие веднага се намесвате – плащате вместо него. Мъжът е пропуснал уговорката си при зъболекаря и вие веднага се обаждате да се извините от негово име и да помолите за нов час. Ако вашите отношения изглеждат по този начин, нещо не е наред. Със сигурност това ви коства много и ви изтощава психически. Мъжът ви не е дете, за което да се грижите постоянно.

Време е да го оставите да разпери криле и да полети от гнездото. Позволете на мъжа до вас да бъде ваш партньор, съпруг, закрилник, а не ваша постоянна отговорност. В това се състои хармонията на връзката.

Към първата част