На жените им е генетично заложено да поставят нуждите на другите пред собствените си. Понякога обаче желанието на една жена да вземе мъжа до себе си под своето любящо крило може да се превърне в голям проблем.

Момичета, със сигурност не бихте искали да се превърнете в майката на своя любим, нали? Възможно е да не си давате сметка за това. Обърнете внимание на следните 10 знака и ако се откриете, непременно трябва да промените нещо у себе си:

1. Постоянно се заяждате.

Жените обичат да се заяждат с половинките си. Поне така твърдят психолозите. Възможно е да искате да държите под контрол връзката си – дори без да го осъзнавате. Вероятно си мислите, че като се заяждате, демонстрирате загриженост и любов. Сигурно смятате и че винаги сте права. 

Най-лесният начин, по който можете да се справите с това поведение, е да се поставите на мястото на партньора си. Запитайте се дали бихте толерирали подобно поведение – постоянна критика, заяждане, подмятане на забележки, натякване и т.н. Вероятно няма да ви хареса, нали?

2. Намесвате се прекалено много в кариерата му.

Кандидатствате ли за работа вместо партньора си? Помагате ли му да си напише автобиографията, или направо я пишете вие?

Опитайте се да си представите неудобството от това някой друг да върши всичко вместо вас и да не ви дава да направите почти нищо. Никак не е приятно най-близкият ви човек да смята, че не можете да поемете отговорност за нищо.

3. Постоянно чистите след него.

Оправдавате се с това, че е твърде уморен след работа и затова искате да помогнете. Пък и не ви пречи. Ако това се случва често вкъщи, значи има проблем. Скоро ще се превърнете в единствения човек, който чисти след всички.

Направете график за чистене, за да може всеки да бъде ангажиран и да поеме някаква отговорност.

4. Месите се в отношенията му с другите.

Ако разпитвате партньора си постоянно с кого се вижда, кога се вижда, ако осъждате приятелите му, определено заприличвате на майка му. Същото важи и ако постоянно му напомняте да се обади на най-добрия си приятел например или ако го насърчавате да излезе да пие бира с някого.

Може и да не ви е приятно, ако го виждате в лоша компания и в същото време отдалечаващ се от добрите си приятели, но намерете деликатен начин, по който да изразите мнението си. Без да го налагате назидателно.

5. Само вие чистите и пазарувате.

Я по-добре да пазарувам аз, че той няма да знае какво да вземе. Мислите ли си го често? Или най-добре да си сготвя сама, че ако готви той, после ще трябва да разчиствам целия хаос след него.

Вместо това можете да пазарувате заедно, да го помолите да носи тежките торби например. Питайте го какво би искал да пазарувате, оставете го да избере някой сос или марката мляко. Нищо лошо няма да се случи, ако разхлабите малко примката около кухненската зона.

Към втората част