Възможно ли е мъжете да имат скрити страхове? Нали са толкова силни, независими? Изглеждат почти непукисти. Оказва се обаче, че не само жените, но и мъжете имат своите скрити страхове с тази разлика, че не си признават за тях. Вижте кои:

6. Косата

Окосмяването по тялото и по главата винаги е бил болезнен въпрос за мъжете. Ако има малко косми по тялото, дали това не го прави по-малко мъжествен? Ако има прекалено много косми по тялото, не е ли прекалено отблъскващо и плашещо? Ами плешивостта? Кошмарът на всеки мъж. Внимавайте дали е безопасно да повдигате изобщо този въпрос пред партньора си.

7. Диетата.

„На диета съм.“ Колко ли пъти мъжете са чували тази фраза от своите половинки! Ако обаче мъжът отвори дума за диета, звучи най-малкото странно. Трябва да знаете обаче, че мъжете също обръщат внимание на тялото си и подбират храната си. Всеки иска да бъде здрав и в добра форма. Разликата е, че мъжете просто говорят по-малко за това.

8. Връзката с приятелката им.

Из женските списания има сигурно хиляди статии на тема как да спасим връзката си. Жените изключително се вълнуват от емоционалната връзка с партньора си, обичат да четат по темата, да се сравняват, да преценяват критериите и да си правят равносметка. Въпреки това, ако мъжът заговори за това, на жените им се струва странно. Би трябвало мъжете да се интересуват от някакви по-мъжествени неща, отколкото връзката с приятелката си, нали? Само че те също искат връзката им да просъществува, когато държат на човека до себе си.

9. Колко партньори е имала жената преди него.

Ако жената е имала повече партньори в живота си в сравнение с мъжа, то това никак няма да му се хареса и ще има чувството, че трябва да се състезава с тези преди него. Освен това е възможно да се притесни, че има по-малко опит от вас. Най-важното е да му обясните, че миналото си е минало, а само настоящето е от значение.

10. Откритото изразяване на чувствата.

Ако се замислите, на мъжете никак не им е лесно да живеят според стереотипите и да се държа така, както се очаква от тях. Ако на жените им е позволено да имат своите малки нервни кризи, могат да изпадат в безутешен плач за щяло и нещяло, то представете си ако мъжът се държи по този начин! „Не плачи! Ти си мъж!“ Още от дете това са думи, които всеки мъж е чувал. Родителите искат да възпитат сина си да израсне смел, силен, отговорен, за да бъде глава на семейство един ден, да бъде опора и скала. Дали това обаче е добра идея? Съветваме ви да позволите на партньора си да бъде слаб от време на време, да прояви чувствителност и да не правите въпрос от това. Не коментирайте какво се очаква от него и как би трябвало да се държи. В крайна сметка човек не бива да се чувства виновен за емоциите си. 

Към първата част ТУК.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side