Не всички хора са надарени с интуиция, шесто чувство или умение да разчитат детайлите и знаците, които човекът отсреща им изпраща. Понякога си вадим погрешни изводи и храним напразни надежди. Затова е важно да разчитаме правилно скритите послания и да умеем да „четем между редовете“.

Психолозите твърдят, че следните 10 знака са сигурни признаци, че мъжът си пада по вас:

1. Влажни ръце

Влажните ръце може и да не са много приятни на допир, но са надежден знак, че човекът срещу вас може би се притеснява или е нервен. Вероятно причината е именно вашата компания.

2. Наблюдава ви

Ако сте в по-голяма компания, но уловите погледа му, който ви следва почти неотлъчно, бъдете сигурни, че този мъж ви харесва и има нужда да ви се любува.

3. Повдига вежди

Когато се срещнете, повдига ли вежди мъжът? Това може да е знак, че ви харесва, защото отваря очите си широко в желанието си да ви види по-добре, да обхване лика ви по-цялостно, затова и веждите се повдигат.

4. Навежда се към вас

Когато харесвате някого, инстинктивно се опитвате да скъсите дистанцията. Ако мъжът постоянно се доближава до вас, говори ви по-отблизо, отколкото говори на другите хора, това е знак, че харесва компанията ви и му е приятна близостта ви.

5. Променя гласа си

Ако говори с вас по различен начин, ако тонът му става по-мек или гласът му затреперва, можете да си извадите спокойно извод, че този човек изпитва симпатии към вас.

6. Помни какво споделяте

Повечето мъже не си правят труда да изслушват или да запомнят проблемите на жените. Ако мъжът обаче ви слуша внимателно и с видим интерес, ако помни това, което споделяте с него, значи, че истински се интересува от вас.

7. Усмихва се често

Човек, който е щастлив, се усмихва. Мъж, който е щастлив и влюбен, се усмихва още по-често, по-топло и по-нежно. Ако усмивките му за вас са различни от тези за другите хора или още по-сигурно – ако във вашата компания е винаги усмихнат дори след тежък ден, значи намира утеха във вашата компания и му е повече от приятно.

8. Докосва ви неволно

Съзнателно или не, ако ръката му постоянно докосва вашата, значи този човек търси близостта ви. Когато някой човек ни е физически отблъскващ или неприятен, правим всичко възможно да стоим надалече. Но обратното?

9. Върви до вас

Винаги  е добър знак, когато вървите един до друг. Това говори, че сте „на една вълна“. Ако постоянно не можете да синхронизирате крачката си с някого, това означава, че сте различни, вълнуват ви различни неща, а може би сте дори несъвместими. Обръщайте внимание дали мъжът се съобразява с това.

10. Без телефона

Ако във вашата компания не се сеща да си извади телефона и да се рови в него, значи се интересува само и единствено от вас.