Когато си с правилния човек, няма да се налага да искаш любов. Ако забележите признаци, че просите любов, това означава, че сте в грешна връзка…

1. Готови сте на всичко, за да задържите партньора си;

Когато се страхуваме да не загубим някого, правим всичко възможно да поддържаме връзката, без да мислим за бъдещето. Вниманието е насочено към настоящия момент, а не към това каква ще бъде връзката утре.

2. Малтретират ви;

Приемането на злоупотреба или злоупотреба показва, че цените връзката повече, отколкото цените себе си. Това означава, че връзката е по-важна от вашата лична стойност, така че толерирате неприемливо поведение.

3. Мълчите, за да запазите мира;

Способността да общувате открито и честно е фундаментална за една здрава връзка. Когато мълчите, вие жертвате чувствата и желанията си, което се отразява негативно на връзката ви.

4. Имате нужда от постоянно потвърждение;

Когато се чувствате обичани и оценени, нямате нужда от постоянно успокоение. Ако натрапчиво питате дали вашият партньор ви обича, това може да е знак, че молите за любов.

5. Задоволявате се с малко;

Поемането на минимални ангажименти, като например приятели с предимства, показва, че искате повече, но се задоволявате с по-малко.

6. Вашите взаимоотношения са най-важното нещо в живота ви;

Ако приравнявате щастието си с връзката си и не можете да бъдете щастливи без нея, това води до приемане на неподходящи партньори.

7. Винаги давате повече от партньора си;

Ако постоянно правите повече за връзката от партньора си, това показва дисбаланс и желанието ви да молите за любов.

8. Заплашвате да се самонараните;

Заплахата да навредите на себе си е изключителен знак, че питате за любов. Това е тревожен сигнал, показващ дълбока емоционална нестабилност в отношенията.

9. Винаги сте на разположение на партньора си;

Ако постоянно променяте графика си за партньора си, това намалява стойността ви и може да раздразни другите, когато отмените плановете си в последния момент.

10. Предпочитате лошите връзки пред самотата;

Страхът от самотата може да ви накара да останете в нездравословни връзки, което води до постоянно просене на любов.

Моленето за любов често има обратен ефект. Партньорите може да се почувстват притиснати да напуснат. Дори и да убедите партньора си да остане, облекчението ще е временно и връзката едва ли ще оцелее в дългосрочен план.

Какво да направите, ако откриете, че молите за любов?

  • Работете върху своята увереност и самочувствие.
  • Съсредоточете се върху работата, хобитата и дейностите, които ви харесват.
  • Инвестирайте време в хора, които го заслужават, като приятели и семейство.
  • Не разчитайте на другите за своето щастие.
  • Намерете удовлетворение в това да живеете сами, докато не се появи някой достоен.
  • Помислете как бихте се почувствали, ако някой ви моли за любов?

Истинската любов не изисква милостиня. Погрижете се за себе си и чувствата си, за да можете да бъдете отворени за здрави и искрени взаимоотношения.

Автор: Марина Карасева / превод: Йосиф Йоргов