Понякога ставаме свидетели на събития, които са абсолютно невероятни и плод на странни стечения на обстоятелствата.

Точно такива са следните 10 случаи. Хората в тях могат спокойно да се смятат за истински късметлии. Не мислите ли?

1. Лена Палсон

Преди 16 години Лена Палсон губи годежния си пръстен, докато бере зеленчуци в градината. Един морков обаче пораства през него. Така пръстенът излиза наяве заедно със зеленчука.

2. Стив Флейг

Стив Флейг, шофьор на камион за доставки, с години търсил истинската си майка. Най-накрая я намерил – и се оказало, че тя е касиерката в магазина, където той работи.

Кристин Талади казва, че когато го е родила, не била омъжена и взела трудното решения да го даде за осиновяване.

Той я търсел от години и един ден установил, че е изписвал името й погрешно.

Най-накрая открил името и адреса й. Оказало се, че майка му живее много близо до магазина. Когато казал това на шефа си, той го попитал „Имаш предвид Крис Талади, която работи на касата ли?“

3. Вирджиния Файк

Вирджиния винаги използвала едни и същи числа, когато пускала тото. Първото било броя на годините, през които родителите й са имали брак, а второто – годините, на които са били, когато са се омъжили. През 2012 г., без да иска, тя пуска два билета с едни и същи числа. И двата й носят по 1 млн. долара.

4. Цутому Ямагучи

Цутому Ямагучи е признат за единствения човек, който оцелява двете ядрени атаки над Япония. Той е бил командировка до Хирошима, когато бомбата пада – намирал се е само на 3 км от експлозията. Получава сериозни изгаряния, но оцелява. Три дни по-късно се връща в офиса си в Нагазаки, където се случва и втората експлозия.

5. Харисън Окене

Харисън Окене е работил като готвач на кораб. Бил е в банята, когато плавателният съд е започнал да потъва. Не е успял да се евакуира на време. За щастие успява да се премести в двигателното отделение, където се образува въздушна яма. Спасителите успяват да го намерят след 3 дни. Харисън е единственият оцелял от 12-членния екипаж.