Често се случва така, че проблемите – без въобще да очакваме – нахлуват в живота ни и го превръщат от цветен в черно-бял. За някои от нас това може да е нещо временно, докато за други – промяна за цял живот.

Ние, от Obekti.bg, вярваме, че в подобни моменти е важно да почувстваме нечия морална подкрепа, да бъдем мотивирани да преодолеем трудностите. Ето защо решихме да споделим историите на тези обикновени хора, които се изправят лице в лице с неприятните мигове и дори ги преодоляват с достойнство.

1. Ник Вуйчич


Снимка: yakub88 / Shutterstock.com

Ник Вуйчич, роден без ръце и крака, поради рядка физическа малформация, преодолява недъга си, за да заживее богат и пълноценен живот, превръщайки се в пример за всеки, който търси истинското щастие. Той е проповедник и мотивационен говорител, който  изнася лекции по цял свят с огромен успех. Освен това Ник играе голф, кара сърф и наскоро стана баща за втори път. Когато децата на улицата го питат какво му се е случило, той отговаря с категорична увереност – „Заради цигарите е.“

2. Евгени Смирнов

Няма нищо по-лошо от това един танцьор да загуби способността си да танцува. Какво може да направи един професионален танцьор, когато загуби крака си при автомобилен инцидент? Да продължи да танцува, разбира се. Именно такава е историята на Евгени Смирнов – руски танцьор и шампион по брейк. Неговите изпълнения са отличен пример не само за човешкия дух, но и за факта, че можем да танцуваме не по-малко добре дори и с един крак.

3. Олесия Владикина

Едно красиво и чаровно момиче. Въпреки че е само на 20, Олесия е преживяла доста страдания. Инцидент в Тайланд й отнема не само едната ръка, но и близък неин приятел. Този момент променя живота й, но тя не се предава. След инцидента, Олесия участва два пъти на Параолимпийските игри. Печели първо място и поставя световен рекорд. Нещо повече – Олесия отказва да носи протеза. Според нея тя е изключително неудобна. Вместо това предпочита да върши всичко само с една ръка. И се справя отлично.

4. Силвестър Сталоун


Снимка: vipflash / Shutterstock.com

Не е нужно да си истински красавец, за да станеш успешен актьор. И Силвестър Сталоун е перфектния пример за това. В резултат на травма при раждането, лявата половина на лицето му е парализирана. Това изкривява леко устата му. Дори езикът му е частично парализиран – оттам и лекия дефект в говора му. А сега си отговорете на следния въпрос – „Дали всичко това попречи на Сталоун да се превърне в един от най-известните съвременни актьори?“

5. Андреа Бочели

Слепотата пречи на хората да виждат света, но не и да го чувстват. И класическия италиански изпълнител Андреа Бочели е идеалният пример за това. Той не престава да споделя своята забележителна и вдъхновяваща енергия посредством музиката. Андреа има три деца. Наскоро се жени повторно. Той се наслаждава на живота. Въпреки че не може да види света, той все пак му се наслаждава посредством своето сърце.