Имам късмет, че и двете двойки баби и дядовци, които имам, са все още живи. Те са заедно вече повече от 50 години и знаят много за успешните връзки. Успели са да отгледат страхотни деца и внуци, да изградят успешни кариери и най-важното - да продължат да се обичат през всички тези години, разказва Адам Ман за Lifehack.org.

Помолих ги да споделят тайните си и комбинирах отговорите им в списък. Ето какво трябва да направите, за да имате щастливо семейство:

1. Учете се заедно

Придобиването на нови знания е чудесно, особено когато е споделено с останалите членовете на семейството. По този начин се сближавате и прекарвате време заедно. Може да се запишете на готварски курсове, да се учите как се танцува, рисува, плете и плава с лодка. Има хиляди опции да научите нещо, докато се забавлявате с любимите си хора.

2. Забавляйвате се и се смейте

Добре прекараното време със семейството е безценно. Играйте игри, пейте караоке, гледайте комедии, разказвайте си истории, отидете на боулинг, играйте баскетбол или се забавлявайте с още много забавни дейности.

3. Правете си изненади

Малките изненади са чудесен навик. Например, децата може да правят кафе на майка си от време на време. Родителите могат да изненадат отрочетата си с посещение на увеселителен парк. Съпрузите също може да се зарадват, като си приготвят романтична вечеря, пишат си любовни послания или да си купят от любимия десерт.

Вижте целия текст на страниците на Новите родители.