10 навика, които ще подобрят вашата интелигентност

14 октомври 2018 г., 11:11
5939

Maxim Gaigul / Shutterstock

За да бъде здрав, вашият мозък се нуждае от упражнения – досущ като мускулите. Ако прекарвате по няколко минути на ден в „умствен фитнес“, ще подобрите не само вашата памет, но и ще успокоите съзнанието си.

Просто усвоете тези 10 навика.

Наблюдавайте

Да гледаш не е равнозначно да наблюдаваш. Наблюдаването включва анализ на онова, което е пред нас. В подобни моменти ще забележите неща, които досега са ви убягвали. Попийте от света около вас, не спирайте да мечтаете.

Учете

Ако отворите съзнанието си и не спирате да научавате нови неща, вашият мозък ще иска да знае все повече и повече. Възползвайте се от всяка възможност да научите нещо от хората около вас, да разширите познанията си в дадена област.

Слушайте

Когато се вслушвате в звуците около вас, вие абсорбирате част от света. Ако решите да се разходите по улицата, обърнете внимание на онова, за което хората разговарят. По този начин ще научите повече за начина, по който мислят.

Можете да практикувате този навик и като слушате музика.

Експериментирайте

Ако не излезете от зоната си на комфорт и не започнете да експериментирате с нови неща, можете да изпуснете възможност, която ще промени съзнанието или живота ви. Търсете курсове, които са ви интересни, разширявайте знанията си в области, в които не сте особено добри.

Разширявайте съзнанието си

Никога не се задоволявайте с натрупаните до момента знания. Поставяйте под въпрос нещата. Разширете съзнанието си. Опитайте се да гледате на света и от по-различна гледна точка.

Говорете

Учете се от хората с вас. Споделяйте информацията, която сте натрупали през годините с човек, който прави същото. Изразявайте идеите си и развивайте нови начини на мислене благодарение на това споделено знание.

Упражнявайте се

Тялото и съзнанието са едно цяло. Ако едното не е в добро състояние, другото също няма да се чувства добре. Отделяйте по 20 минути на ден за различни упражнения, които ще освежат тялото и съзнанието ви.

Медитирайте

Когато медитирате, вие се фокусирате върху своето съзнание и научавате повече за него и себе си. Отделяйте по няколко минути на ден за медитация.

Анализирайте възможностите

Опитайте се да мислите нестандартно. Винаги търсете различните възможни отговори на даден въпрос, не само най-логичният. Никога не спирайте да търсите нови идеи и да генерирате различни решения и възможности.

Играйте си със съзнанието

Няма нищо лошо в това да отведете съзнанието си на най-необичайните места. Когато създавате нова Вселена в главата си, всичко е възможно. Тогава вие упражнявате своя мозък – дори чувството за хумор може да доведе до позитивна промяна.

Част от тайната на тези навици се състои в това да ги прилагате всеки ден. Без да преуморявате мозъка си, разбира се. Слушайте, наблюдавайте и се възползвайте от света, в който живеете.

Източник: BrightSide

Ключови думи:
Коментари