За да бъде здрав, вашият мозък се нуждае от упражнения – досущ като мускулите. Ако прекарвате по няколко минути на ден в „умствен фитнес“, ще подобрите не само вашата памет, но и ще успокоите съзнанието си.

Просто усвоете тези 10 навика.

Наблюдавайте

Да гледаш не е равнозначно да наблюдаваш. Наблюдаването включва анализ на онова, което е пред нас. В подобни моменти ще забележите неща, които досега са ви убягвали. Попийте от света около вас, не спирайте да мечтаете.

Учете

Ако отворите съзнанието си и не спирате да научавате нови неща, вашият мозък ще иска да знае все повече и повече. Възползвайте се от всяка възможност да научите нещо от хората около вас, да разширите познанията си в дадена област.

Слушайте

Когато се вслушвате в звуците около вас, вие абсорбирате част от света. Ако решите да се разходите по улицата, обърнете внимание на онова, за което хората разговарят. По този начин ще научите повече за начина, по който мислят.

Можете да практикувате този навик и като слушате музика.

Експериментирайте

Ако не излезете от зоната си на комфорт и не започнете да експериментирате с нови неща, можете да изпуснете възможност, която ще промени съзнанието или живота ви. Търсете курсове, които са ви интересни, разширявайте знанията си в области, в които не сте особено добри.

Разширявайте съзнанието си

Никога не се задоволявайте с натрупаните до момента знания. Поставяйте под въпрос нещата. Разширете съзнанието си. Опитайте се да гледате на света и от по-различна гледна точка.