Преди да метнете престилката и да се развъртите в готварската лаборатория, научете тези полезни хитринки.

1. Спагети от тиквички.

Може да ги използвате за същите рецепти, които правите с обикновени спагети - резултатът е много по-здравословен и диетичен. Ако нямате спирално ренде, можете да използвате белачка, за да ги нарежете на ленти. 



2. Как да съберем яйчените черупки.

Загребете парченцето от черупката с останалата по-голяма част от нея.



3. Как да запазим зелените зеленчуци свежи.

Изсушете марулите, след което ги разпределете в найлонови торбички. Надуйте ги с въздух и ги запечатайте. Така те са готови за употреба ще се запазят за по-дълго. Само се уверете, че листата са напълно сухи преди това. 



4. Как да запазим свежите подправки

Накълцайте листата и ги сложете във форма за лед, покрити със зехтин. Когато готвите и ви потрябват, просто взимате едно замразено кубче и го пускате в тенджерата. 



5. Как да разберем дали яйцето е прясно

Сложете го във вода. Ако потъне, то е съвсем прясно. Ако единият му край леко се надига, яйцето още става за ядене, но не е толкова прясно. Ако плува, изхвърлете го.