Изборът да станете родители невинаги е лесен и често е резултат от сериозно обмисляне. Трудно е да се определи перфектното време за раждането на децата, но със сигурност, а и най-често, това се случва, когато двойката почувства известна стабилност – не само във финансово отношение, а и в емоционално.

Има ли все пак нещо, което да ви загатне, че е настъпил моментът за тази наистина голяма и важна промяна?

Ето кои са десетте издайнически сигнала, които загатват за новия начин на мислене, показващи готовност за увеличаване на семейството.

1. Чувствате се освободени от ограниченията

И можете да вземате спокойно самостоятелни решения. Това ви дава нужната увереност да направите и следващата крачка, без да се поддавате на колебанията, които доскоро сте имали.

2. Вече сте много по-спокойни

Знаете как да се държите, когато сте с децата на приятелите и роднините, без да изпитвате дискомфорт или те да ви притесняват. А помните ли какво чувствахте в началото? Дразнехте се от детските викове, от хаоса в домовете на приятелите ви с деца и от постоянната заетост на най-близките ви хора с оправданието, че сега хранят или приспиват бебето.

3. Не се притеснявате от безсъзнанието

Осъзнавате много добре, че след появата на бебето, може с месеци и дори години да не успявате да се наспите, но това изобщо не е проблем.

4. Готови сте да поставите нуждите на бебето на първо място

А преди винаги сте мислили за личния си комфорт.

5. Осъзнавате много добре, че все още нямате нужните умения и знания за отглеждането на бебе

Но не се страхувате от това. А преди изпадахте в тих ужас при мисълта за болката по време на раждане и нямахте идея как точно се облича толкова малко същество. Освен това сега разбирате, че децата са богатство и можете да научите много от тях.

6. Наясно сте, че раждането на детето не носи само радост и удовлетворение

А е свързано и с различни усложнения и трудности. Оглеждането на дете изобщо не е лесна работа, разбирате това много добре. Но пък твърдо искате да го преживеете.

Продължава на страницата на Новите родители