Когато става дума за родителство, не слугувам на стереотипи или биологични императиви. 2017 е! Задълженията ни вече не са разделени според пола или поне не вкъщи. Това е отборно усилие, работа 50/50 и майките и бащите трябва едновременно да работят по въпроса. Все пак, определено има някои неща, които жена ми прави по-добре от мен и повечето от тях не зависят от пола ѝ.
Ето списък с петте основни:

1. Тялото ѝ е "Страна на чудесата"
Моето тяло е по-скоро като строежа на сграда, която е банкрутирала и е трябвало да се замрази, преди проектът да е завършен. Въпреки всичко, какво ще стане, ако се опитам да сложа бебе в моя стомах? Вероятно ще му се намери място, но със сигурност няма да оцелее. Просто нямам необходимата екипировка.

Тя печели тази точка по условие. (И да, знам, че бебетата не растат в стомаха.)

2. Тя е невероятен детектор за петна
Истинско доказателство за ненадминатото зрение на жена ми е, че тя не само може да забележи скритите запаси от снаксове на сина ни, но може и да предскаже къде евентуално ще капне супа или сок и успешно да приплъзне под нея салфетка.

Да живея с жена ми е все едно да живея с Нострадамус, ако Нострадамус непрекъснато би ми крещял, че съм изцапал навсякъде, после би ми крещял, че не съм го почистил, после ми би крещял, че не съм го почистил достатъчно добре и след това би ми крещял. Тя е много по-мила със сина ни.

3. Тя се гушка пристрастяващо
Синът ни обича да се гушка с нея на канапето, в нашето легло, на масата за хранене. Когато аз се опитам да го гушна, той изсъсква срещу мен, подобно на онези котки-хора в „Аватар“. Какво му дава тя?

Не е като да не съм мил – вече споменах, че съм се пуснал по течението. Може би е заради дъха ми? Няма значение. Той не иска нищо да прави с мен.

Продължава на страниците на Новите родители.