„Само ако можеше...” е една от най-тъжните фрази, които човек може да произнесе. Ето десет избора, които в крайна сметка водят до тези думи и как да ги избегнете, пише блогърът Ейнджъл Черноф.

1. Да носите маска, за да впечатлите околните

Ако лицето, което показвате винаги на света, е маска, някой ден под нея няма да има нищо. Защото, когато прекалено много се концентрирате върху представите и очакванията, които имат другите за вас, в крайна сметка забравяте кои сте. Не се страхувайте от оценката на другите. В сърцето си вие знаете кой сте и кое е истина за вас. Няма нужда да бъдете перфектни, за да впечатлявате и вдъхновявате хората. Нека те бъдат впечатлени и вдъхновени от начина, по който се справяте с недостатъците си.

2. Да позволявате някой друг да създава мечтите ви

Най-голямото предизвикателство в живота е да откриеш кой си. Второто е си щастлив от това откритие. И то зависи от решението да останеш верен на собствените си цели и мечти. Има ли хора, които не са съгласни с вас? Добре. Това означава, че сте стъпили на земята и вървите по своя собствен път. Понякога нещата, които правите, ще карат другите да ви мислят за луди, но когато се уловите, че с вълнение сте загубили представа за времето, знаете, че правите това, което трябва.

3. Да прекарвате времето си в лоша компания

Не позволявайте някой, който има лошо отношение, да го проявява към вас. Не могат да дръпнат спусъка, ако не им връчите пистолета. Когато си припомните, че компанията на негативни хора е избор, а не задължение, ви се сте свободни да изберете за компания състраданието вместо гнева, щедростта вместо алчността, и търпението вместо тревожността.

4. Да бъдете себични и егоистични

Животът, изпълнен с дела от любов и добросърдечие е най-достойната епитафия. Онези, които сте вдъхновили и с които сте споделили любовта си, ще помнят това дълго след като си отидете. Изпишете името си в сърцата, а не върху камък. Това, което сте направили за себе си, си отива с вас. Това, което сте направили за другите и за света, остава.

5. Да избягвате промяната и израстването

Ако искате да знаете миналото, погледнете настоящите си условия. Ако искате да знаете бъдещето си, погледнете настоящите си действия. Трябва да се освободите от старото, за да отворите място за новото. Старото си е отишло, и никога няма да се върне. Ако осъзнаете това сега и предприемете нужните стъпки, сте поели трайния път към успеха.