Да пътуваш е нещо чудесно, но за да го правите надалеч ви е необходим самолет. Понякога наистина е опасно да летиш с такова 200-тонно чудовище, но друг път истинската опасност идва от летището, където трябва да кацнеш.

ViralPress.ru ни е подготвил справка за някои от летищата по света, които са способни наистина да изправят косите ви.
 

Летището в Шпицберген, Норвегия

Това е най-северното летище на света, оградено с леден океан и непристъпни гори. Нека идиличната природа не ви заблуждава, тук вече са загинали над 140 души в различни катастрофи.
 

Летище "Кай Так", Хонконг

То се е намирало съвсем в центъра на големия град и самолетите редовно прелитали буквално над небостъргачите. Тази опасна практика води и до затварянето на летището през 1998 г.


Международно летище на Лос Анджелис, САЩ

За миналата година през него са преминали повече от 70 милиона души, а този огромен поток неминуемо води до най-различни инциденти като катастрофи, бомбени взривове и дори престрелки.


Летище "Принцеса Джулиана", Сен Мартен

Този красив карибски остров предлага на туристите на плажа не само гледа към океана, но и към ниско прелитащите над тях самолети.


Летище "Тенцинг - Хилари", Непал

Това мъничко летище е сгушено високо в Хималаите и неслучайно се счита за едно от най-опасните - силните ветрове и облаците пречат на видимостта.
 

Летище "Чамдо Бамда", Китай

Разположено на височина от цели 4334 метра, летището е едно от най-високите в света.


Летище "Паро", Бутан

Високо в Хималаите и заобиколено от върхове с височина над 5000 метра, маневрирането по пистата тук е изключително трудно и далеч не за всеки пилот.
 

Летище "Туфи", Папуа-Нова Гвинея

Тук пък писта изобщо няма и самолетите кацат направо на поляната.
 

Летище "Агати", Индия

Разположено на малкия южен остров Агати, това летище не оставя много място за маневриране, защото океанът е буквално на една крачка.
 

Летище "Сандан", Норвегия

Кацането на това летище, разположено между два фиорда е много трудно и силната турболенция стряска всички пилоти.