Универсалното лекарство за ума и тялото, което е навсякъде около нас

23 септември 2016 г., 14:40
1867

Copyright: szefei / Shutterstock

То намалява депресията, затлъстяването, бори се с рака и още много болести.

Да бъдете сред природата успокоява има, което на свой ред усилва имунната система, твърди ново изследване.

Това обяснява защо природата има забележително благотворен ефект срещу широк спектър от болести, включително диабет, рак, затлъствване, разстройство на вниманието, депресия и много други.

Д-р Минг Куо, който е провел изследването обяснява как природата ни помага:

“Когато се чувстваме напълно сигурни нашето тяло пренасочва ресурсите си към дълосрочни цели, които да водят до подобряване на здравето – растеж, възпроизвеждане и изграждане на имунната система.” Когато сме сред природата и в спокойно състояние нашето тяло узнава, че сме “на сигурно” и започва да помага на имунната система.”

Да сте щастливи и релаксирани очевидно е добро за имунната система. Релаксиращите дейности на закрито също са добри за здравето, но далеч не толкова, колкото тези на открито.

Ако сте релаксиран, парасимпатиковата система е доволна и вашата имунна система ще получи положителен тласък.

Но дейностите на открито не доставят отрицателни йони, слънчевата светлина, която доставя витамин D, фитонциди и други, които получавате при дейности на открито.

Д—р Куо е изследвал голям брой научни данни за връзката между природата и доброто здраве. Тя описва природата като вид магически мултивитамин:

“Аз извадих буквално всяко изследване, публикувано за връзката между природа и здраве и бях изненадана да открия, че има поне 21 възможни пътя между природата и доброто здраве.”

“Големият брой ни помага да обясним не само как природата помага на здравето, но също и защо тя има толкова много по-общи здравословни ефекти. Тя не предлага само един или два активни агента.

По-скоро действа като мултивитамин, който ни доставя всички хранителни вещества, от които имаме нужда. Това е начинът, по който природата успява едновременно да ни запази от толкова различни по своя вид болести – сърдечно-съдови, дихателни, психически, мускулно-скелетни и много други.”

Изследването е публикувано в списанието Frontiers of Psychology.

Източник: Psy Blog

Ключови думи:
Коментари