Замисляли ли сте се защо самолетите са винаги бели или защо шоколадът Ritter Sport е квадратен? Тази статия ще ви отговори и ще ви запознае с множество други любопитни факти, за които дори не сте се замисляли...

- Приблизително до началото на 19. век около 43 процента от световното население не успява да живее повече от 5 години.

- Саудитска Арабия внася камили и пясък от Австралия. От една страна, арабските камили се използват единствено за развлечение на туристите, както и за транспорт. От друга, огромното количество пясък в страната просто не е подходящ за строителни цели. 

- Ако изядете черния дроб на полярна мечка,много е вероятно да умрете. Той съдържа много витамин А и в това количество причинява хипервитаминоза и тежко отравяне.

- Учените са открили, че хипопотамите и китовете имат общ предшественик, който е живял преди около 50 милиона години. Следователно, може да се каже, че китовете и хипопотамите са много далечни роднини.

- Шоколадите Ritter Sport започват да се произвеждат във формата на квадрат, след като якетата с квадратни джобове стават популярни през 30-те години на миналия век. Компанията решава да произвежда именно в тази форма, за да могат да се поберат в тези джобове.

- Теглото на семената от рожков в миналото се е измервало в карат ( равен на 200 мг.). Оттогава мерната единица се превръща в традиционна мярка за тегло на скъпоценните камъни и перли.