Представяме ви петима невероятни бащи от царството на животните, които надхвърлят представите ни за бащина обич и привързаност.

Gallery
Жаба от вида Oreophryne

След като женската жаба снесе бъдещото поколение, мъжката поема грижата за него. Таткото разнася малките топчета слуз със себе си, брани ги от насекоми, които могат да му навредят. Грижи се да не изсъхнат. И така, докато не се превърнат в пълноценни жабчета.

Снимка: Buzz Photos / Shutterstock

Gallery
Златист чакал

Това животно се среща в Индия. То е изключително добър ловец – ловува три пъти по-добре, когато е с партньор. Мъжките златисти чакали са изключителни поради факта, че веднъж щом си намерят женска, те остават с нея до края на живота си. Тези татковци копаят ями, където дамите на сърцето им да могат да родят на спокойствие. Нещо повече, мъжките сдъвкват предварително храната на малките.

Снимка: belizar / Shutterstock

Gallery
Императорски пингвин

Един от най-грижовните бащи е императорският пингвин. Антарктика е студено място и ако яйцето на пингвина се докосне до леда, много е вероятно мъничето въобще да не се излюпи. Именно тук на помощ идва таткото. Той държи яйцето на върха на краката си, на практика го съхранява под коремчето си. И така – два месеца.

Нещо повече – след като се излюпи, таткото му дава първото ястие под формата на субстанция, сходна с кърмата. Накрая майката идва и поема грижата за новото поколение.

Снимка:  Tom K Photo / Shutterstock

Gallery
Морско конче

Един от най-невероятните бащи се оказват... морските кончета. Оплодителният процес започва с танц на ухажване, при който женската снася яйцата в мъжкия. Татковците са онези, които реално забременяват и раждат. При това не едно, а близо 100-200 морски кончета. Това се казва издръжлив баща, нали?

Снимка:  bluehand / Shutterstock