Всяка страна има свои традиционни ястия, с които впечатлява жителите и гостите си. Има много претенденти за „страна с най-добрата храна“, но определено всеки човек има различни фаворити и предпочитания. Сигурно сте чували израза „кулинарен туризъм“. Определено има хора, които обичат да обикалят света, за да опитват нови вкусотии. foodpanda, направи проучване сред гастрономи, кои са държавите с най- вкусна храна.

  1. Италия. Определено фаворит е тази романтична страна, в която може да хапваме най- вкусната пица, паста и сладолед.
  2. Франция. Фуа гра, топло изпечена багета, ароматни пилешки късчета и кроасани са само малка част от нещата, които ни връщат във Франция.
  3. Индия.  Индия е страната на подправки. Всичко, което бихте консумирали там е толкова ароматни и вкусно.
  4. Япония. Традиционната кухня се основава на ориз и супа Мисо. Сушито е нещото, което привлича всеки любител на сурова риба и ориз.
  5. Испания. испанската храна е колоритна, ароматна, вкусна. Гаспачо, паеля, мариенда и много танци, ви очакват там.
  6. Мексико. Мексиканската кухня е взела много от испанската, но в много по-лют вариант. Там чилито е на почит и присъства във всяко ястия.
  7. Гърция. В „страната на боговете“ ще се насладите на истинско изобилие от добре приготвена морска храна. Калмари и октопод, с малко дзадзики ще направят почивката ви там много приятна
  8. Тайланд тайландската храна определено не е всеки вкус и европейците не са и фенове, но все пак събра достатъчно много гласове да влезе в топ 10.
  9. Китай. Китайската храна съчетава сладкото и киселото. Това е една от най- любимите кухни на българина.
  10. Америка. Това е страната на бургерите и пържените картофи, които определено имат своите фенове по света.