Безброй са класациите за най-красив град, най-вълнуваща дестинация, най-романтични места по света.

Британската туристическа компания Travel and Leisure (T+L) обаче направи иновативно проучване. Т+L анализира 66 града по света и оцени тяхната романтичност на базата на публикуваните в социалните мрежи снимки, придружени с хаштагове, обозначаващи предложения за брак като: #engaged, #heposed и #isaidyes (над 188 хиляди) и изследва процентното съотношение на браковете в съответните градове, от където са снимките. 

Анализаторите проследили в социалните мрежи и посланията с романтичен характер като: #love и #inlove, (53 хил.), за да съставят световен индекс на романтиката. На базата на този индек, всеки град получил определен брой точки. 

Вижте 10 от най-романтичните градове в света в тази любопитна класация, подредени в нашата фотогалерия. А кой е вашият град, олицетворяващ любовта и романтиката?

Източник: Мениджър Нюз

Gallery
Лондон, Великобритания

Лондон е на второ място в класацията: потребителите са направили 1813 публикации в Instagram със снимки на предложения за брак. Снимка: ESB Professional / Shutterstock

Gallery
Лос Анджелис, САЩ

Градът е и един от най-големите центрове за забавление в света в областта на киното, театъра, музиката, литературата и телевизията и любовта. 

Снимка: Checubus / Shutterstock.com

Gallery
Париж, Франция

Париж, Франция е смятан от мнозина за столицата на романтиката и любовта. В настоящата класация обаче заема четвърто масто. 

Снимка: Dennis van de Water / Shutterstock.com

Gallery
Чикаго, САЩ

Градът изненадва романтичните двойки с фактът, че освен небостъргачи в града има и няколко природни парка за разходки, къмпинги и плажове.

Снимка: beboy / Shutterstock.com

Gallery
Берлин, Германия

Това е световен културен център, основен европейски транспортен възел и един от най-посещаваните градове на континента. Несъмнено, събира и хаштагове от влюбени.

Снимка: Patino / Shutterstock

Gallery
Сан Франциско, САЩ

Градът е глобална туристическа дестинация, известна със своите стръмни хълмове и смесица от викторианска и модерна архитектура. 

Снимка: canadastock / Shutterstock

Gallery
Сидни, Австралия

Изобилства от множество заливи, заливи, острови и плажове, които примамват и разтапят сърцата. 

Снимка: Victor Maschek / Shutterstock.com

Gallery
Маями, САЩ

Маями, САЩ, е известен като едно от най-посещаваните места в света заради нощните си клубове, плажовете и магазини. 

Снимка: GagliardiImages / Shutterstock

Gallery
Мелбърн, Австралия

Мелбърн, Австралия е оживен метрополис, но с обширни цветни ливади, с места за отдих и разходки.

Снимка: AdrianoK / Shutterstock.com