#Любов - най-романтичните градове в света

14 февруари 2019 г., 17:07
1368

Ню Йорк. Статуята на свободата, Емпайър Стейт Билдинг, театрите на Бродуей, Музеят Метрополитън и редица други забележителности и събития подсказват, че в този град никак не липсват романтични места. Същият метрополис е признат за най-добрия град за запознанства. Снимка: John A. Anderson / Shutterstock

Безброй са класациите за най-красив град, най-вълнуваща дестинация, най-романтични места по света.

Британската туристическа компания Travel and Leisure (T+L) обаче направи иновативно проучване. Т+L анализира 66 града по света и оцени тяхната романтичност на базата на публикуваните в социалните мрежи снимки, придружени с хаштагове, обозначаващи предложения за брак като: #engaged, #heposed и #isaidyes (над 188 хиляди) и изследва процентното съотношение на браковете в съответните градове, от където са снимките. 

Анализаторите проследили в социалните мрежи и посланията с романтичен характер като: #love и #inlove, (53 хил.), за да съставят световен индекс на романтиката. На базата на този индек, всеки град получил определен брой точки. 

Вижте 10 от най-романтичните градове в света в тази любопитна класация, подредени в нашата фотогалерия. А кой е вашият град, олицетворяващ любовта и романтиката?

Източник: Мениджър Нюз

Ключови думи:
Коментари