Туристи, обърнете внимание: не можете да снимате навсякъде, и не може да снимате всичко. Представяме ви списък с места и обекти, съставен от Bright Side, който ще ви помогне да документирате пътуването си, без да имате проблеми с властите или с местните хора. 

8. Холандия

Кварталът на Червените фенери в Амстердам е известен със своите публични домове, живописни улички, канали и кафенета. Много туристи искат да снимат момичетата, които по традиция стоят, танцуват или дори изнасят цели представления зад стъклата на прозорците, но това, по редица причини, не е разрешено. Ако се разхождате с фотоапарат из квартала, не се изненадвайте, ако просто ви го измъкнат от ръцете.

7. Южна Корея
 
Ако снимате жена без нейното съгласие – дори на обществени места, това се счита за акт на сексуална агресия и се наказва с глоба от 10 милиона вона (8 800  щатски долара) и до 5 години затвор.

6. САЩ

Имайте едно наум, ако снимате частна собственост. Винаги е препоръчително първо да получите разрешение за снимане от собственика на имота. Обърнете внимание дали има знаци, които забраняват да се снима.

5. Обединени арабски емирства

Тук снимките на забранени места могат да доведат от 1 – 3 месеца затвор и глоба 1361 долара. На много места е забранено да се снима по религиозни причини. Както и на други места, не можете да снимате правителствени и свързани със сигурността сгради, определени мостове и палатите на шейховете.