Факт е, че хората прекарват значителна част от свободното си време или мислейки за секс, или… нали се сещате... Поради тази причина е съвсем нормално да проявяваме любопитство и за начина, по който този акт протича и при другите същества, пише Science Alert.

Ако има нещо, което биологията може да ни научи в това отношение е, че човешкият секс е направо скучен в сравнение с този в царството на животните.

И тези факти го доказват.

1. Не можеш да правиш секс със слоница без нейното съгласие

Слоновете принадлежат към уникална група от бозайници (в която влизат и хиените), при която женските разполагат с дълги външни клитори, приличащи на пенис. Наричат се псевдо пениси и самото им съществуване означава, че случайният наблюдател не може да определи пола на животното, просто като погледне външните му гениталии.

Също така – за да може мъжкият да се съвкупи с женската, тя първо трябва да вкара своя псевдо пенис в собственото си тяло. Представете си все едно обръщате наопаки чорап и ще добиете по-ясна представа. В противен случай нещата просто няма да се получат и мъжкият ще остане на сухо.

2. Любовта изисква жертви

Мъжките паяци от вида Tidarren имат толкова гигантски пениси, че „влаченето“ им напред-назад отнема наистина много време и енергия. Поради тази причина, след успешно чифтосване, те просто ги… откъсват.

Веднъж щом се превърнат успешно в евнуси, те буквално се зареждат с нови сили. Мъжките вече разполагат с достатъчно сила и издръжливост, за да бранят своите партньорки от заинтересованите погледи на други ухажори. Уловката е, че те повече няма да могат да правят секс. Никога.