Почитателите на мистериозните парчета метали ще останат доволни от тази новина – в Мексико бе открита голяма метална сфера. Някои дори вече спекулират, че тя е част от извънземен космически кораб.

Според метеоролога Исидро Кано сферата, изглежда, е създадена от „изключително здрава пластмаса или от смес от различни метали“. Тя е намерена на върха н а дърво на север от град Веракрус. Свидетели твърдят, че са я видели да "пада от небето“. Тя е издавала звуци, но не е образувала огнена следа.

Кано публикува във Facebook няколко поста, посветени на сферата. Е един от тях той дори предупреждава хората да не я докосват, докато не бъде анализирана от специалисти, тъй като може да е радиоактивна.

Във втори пост пък Кано подчертава, че никой не трябва да се опитва да я отвори, въпреки че подобно нещо, изглежда, невъзможно: „От външната страна на сферата има код, но няма дупка или процеп, през който да може да се отвори…. Тези сфери имат механизъм за синхронизиране, в определен момент те се отварят сами и показват ценната информация, която имат вътре“, допълва Кано.

Доста гръмки изказвания. 

Какво всъщност обаче представлява тази сфера?

Можем спокойно да предположим, че това е част от метеорологичен балон или (ако искате да бъдем по-екзотични) поредният космически боклук, паднал на Земята.

Припомняме ви, че в края на юли китайската ракета Long March 5B падна в Индийския океан. Парчета от нея се озоваха в Борнео и Филипините. В началото на юли пък австралийски фермер откри голямо парче, което, изглежда, е част от ракета на SpaceX. Т.е. всичко е възможно.

Източник: IFLScience